Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

lifestyle verzorging

Review: Three Warriors zelfbruiner

2 augustus 2020

Toen ik zag dat Nourished een nieuw merk zelfbruiner in hun assortiment had, wilde ik die graag proberen. Ik ben heel enthousiast over hun andere zelfbruiner merk Ecotan, dus was benieuwd of deze net zo fijn of misschien nog wel fijner zou zijn! Erin en Floor waren zo lief om me wat producten op te sturen zodat ik ze kon testen en mijn mening kon delen met jullie! Dit merk heet Three Warriors en komt uit Australië. De producten zijn organic, vegan en vrij van giftige chemicaliën. De face mist ontwikkelt zich in 3 uur en de mousse in 1-5 uur, net hoe lang je hem laat zitten.


Voorbereiding

Een dag van tevoren scrub ik mijn lichaam en gezicht onder de douche (ik gebruikte de scrub van Three Warriors), om zo dode huidcellen te verwijderen en de bruine kleur langer mooi blijft. Zelfbruinen op een gescrubde huid geeft het meest egale resultaat, je zorgt ervoor dat eventuele droge of schilferige plekjes weer zacht worden. Op deze plekjes kan de zelfbruiner anders gaan ophopen, waardoor je donkere vlekken kan krijgen. Mocht je willen ontharen dan is het een goed idee om dat ook minstens een dag van tevoren te doen. Als je op dezelfde dag zelfbruint als dat je onthaard hebt, kan het pigment van het product in de lege haarzakjes gaan zitten wat je een gestippeld effect kan geven. Niet de look waar je naar op zoek bent denk ik.

Aanbrengen

Voor het aanbrengen gebruik ik een zelfbruin handschoen met aan beide zijden een fluweel achtige kant. Ik werk altijd van beneden naar boven (dus ik begin bij mijn benen) en ik kan je aanraden om het, in ieder geval de eerste paar keer, voor een grote spiegel te doen zodat je goed kan zien waar je al wel en nog niet hebt gesmeerd. De zelfbruiner mousse van Three Warriors heeft een bronzer, waardoor je goed kan zien waar je gebleven bent. Ik schrok best wel toen ik hem aanbracht, het was echt mega donker op mijn huid. Maar dit is dus niet hoe donker je uiteindelijk gaat worden!

Voor mijn onderbeen, voet en knie gebruikte ik 2 pompjes, die verdeel ik eerst over mijn onderbeen met roterende bewegingen. Met wat er nog overblijft op de handschoen ga ik daarna over mijn voet en knie, deze delen wil je niet te donker hebben. Ik let er hierbij op dat ik ook een beetje tussen mijn tenen ga, het ziet er een beetje vreemd uit als de kleur abrupt stopt tussen je tenen.

Wow.. intense kleur!

Voor mijn bovenbeen gebruik ik 3 pompjes. Ik begin aan de voorkant en smeer het dan uit naar de achterkant. Door de bronzer kan je het goed zien als je ergens nog niet goed hebt uitgesmeerd en waar je de zelfbruiner nog even goed moet verspreiden.

Links gedaan, rechts nog niet

Dan ga ik verder naar bil&onderbuik, 2 pompjes. 2 pompjes voor de rest van mijn buik (normaal 1, maar mijn buik is nu vrij groot door de zwangerschap), 1 voor onderrug. Dan laat ik Arjen meestal mijn bovenrug doen, omdat ik er zelf niet zo goed bij kan, 2 pompjes. 2 pompjes voor mijn borsten en decolleté.

Dan armen en handen. Ik doe 2 pompjes en begin aan de bovenkant van mijn onderarm, en smeer het uit naar de bovenkant van mijn bovenarm en schouder (nog steeds altijd in roterende bewegingen). Dan werk ik naar de binnenkant. Met wat er nog over is op de handschoen doe ik mijn oksels en handen. Ik let er hierbij goed op dat ik ook een beetje tussen mijn vingers kom en niet te dicht langs mijn handpalmen. Ook doe ik met wat er nog op de handschoen zit mijn hals en nek aan de achterkant. Achter je oren ook niet vergeten en goed in de haargrens aanbrengen :-).

Ik besloot de mousse ook op mijn gezicht te doen, maar ik kreeg het niet egaal uitgesmeerd. Ik durfde het niet zo goed aan om het te laten zitten dus heb het er weer af gewassen. Ik heb ook de Face Tan Aqua Mist gekregen dus heb ik die gebruikt! Een paar keer sprayen van een afstand van 20-30 cm. Ik pakte de handschoen, depte een beetje er over heen en ging daarmee even over mijn oren en haargrens.

Final touch

Om er zeker van te zijn dat ik nergens harde lijnen of donkere plekken krijg, ga ik met de droge kant van de handschoen (waar geen product op zit) over de ‘risico’ plekjes heen. Dit zijn voor mij met name handen, polsen, knokkels, enkels, oksels en hals. Mijn handpalmen, nagels en voetzolen neem ik af met een (niet te nat) babydoekje. Dan trek ik wijde kleding met lange mouwen en pijpen aan die vies mag worden. Voor zover ik heb kunnen zien heeft de mousse niet af gegeven aan de kleding, maar ik droeg zwart en bruin dus misschien viel het niet op.

En dan is het wachten! Meestal breng ik zelfbruiner aan voordat ik naar bed ga en spoel ik het de volgende ochtend af onder de douche. Maar omdat ik deze nog niet eerder gebruikt had besloot ik hem er na 2,5 uur af te spoelen voor de zekerheid. In vergelijking met de Ecotan Hempitan was de mousse van Three Warriors wat plakkeriger wanneer aangebracht. Wel heel vergelijkbaar met de zelfbruiner van Mádara. De geur is helemaal niet overheersend zelfbruiner! Arjen vind dat een vreselijke geur maar hij vond deze heel neutraal ruiken.

Het resultaat

Ik ben echt blij met het resultaat! Ik ben niet eens super veel donkerder maar heb een mooie warme gloed gekregen die me er veel gezonder uit laat zien. Ik vind het heerlijk dat ik er niet voor heb hoeven bakken in de zon. Iets wat ik niet prettig vind en wat daarnaast ook schadelijk is voor je huid. Volgende keer ga ik de zelfbruiner er langer op laten, misschien toch mee slapen. Ik ben benieuwd wat het resultaat dan is. Als ik dat ga proberen zal ik deze blog updaten met een nieuwe foto.

De zelfbruiners van Three Warriors shop je bij Nourished.nl

Deze blog is geen samenwerking. Wel heb ik de producten gekregen.

    Leave a Reply