Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

kids verzorging

Review: Philips Sonicare for Kids tandenborstel

9 januari 2020

Tot drie weken terug lieten we Summer altijd eerst zelf poetsen met een handtandenborstel, daarna poetsten wij het na met een elektrische tandenborstel. Een prima routine, 2 minuten poetsen lukte bij ons echter vaker niet dan wel. Ik was al blij als ik alle tanden had kunnen doen, Summer vindt het saai en schiet zo weg als je niet oplet. Toen Philips ons vroeg of we de Sonicare for Kids elektrische tandenborstel met bijbehorende app wilde uitproberen was ik nieuwsgierig of dit onze poetsroutine leuker zou kunnen maken!

De tandenborstel

Er komt een speels uitziende tandenborstel uit de verpakking en Summer spot gelijk de accessoires die erbij zitten; stickers! Ze gaat meteen aan de slag want ze kan zelf kiezen hoe de tandenborstel eruit komt te zien. Ze kiest voor een plaatje met allemaal verschillende kleuren beestjes. We doen hem aan en zien dat er twee standen op zitten, de een wat zachter en de ander wat harder. Ik lees dat de een voor jongere en de ander voor oudere kinderen is. Voor Summer gebruiken we de zachte stand, als ze wat meer gewend is aan het gevoel gaan we de hardere stand gebruiken.

De app

Via de Apple store download ik de Philips Sonicare for Kids app op onze Ipad (hij staat ook in de Playstore). Vervolgens verbind ik Summers nieuwe tandenborstel via Bluetooth aan de Ipad en kunnen we aan de slag. In de app maken we kennis met Sparkly, een pluizig paars diertje die jouw hulp nodig heeft. Zijn armen zijn namelijk te kort dus hij kan zijn tanden zelf niet schoonhouden haha. Het is wel een schattig ding, je kan hem kietelen en aaien (dan gaat ie spinnen als een kat) en het spel heeft wel wat weg van een tamagotchi. Elke dag moeten Sparkly’s tanden twee keer gepoetst worden anders wordt hij ongelukkig en krijgt hij heel vieze tanden.

Wanneer je kiest voor ‘poetsen’ krijg je eerst een poetstip en vervolgens vraagt de app om de tandenborstel aan te zetten. Zodra dit gebeurt kijk je als het ware in de mond van Sparkly en zie je de tandenborstel over de tanden gaan. De mond is opgedeeld in vier delen; linksboven & rechtsboven en  linksonder & rechtsonder. Per gedeelte zie je de tandenborstel eerst de binnenkant van de tanden doen, dan het kauwvlak en dan de buitenkant. De opdracht aan jouw kind is om het mee te doen. Er speelt een catchy muziekje en er klinken bliepjes uit de tandenborstel als het tijd is om naar het volgende deel te gaan.

Als het poetsen klaar is krijg je een cadeautje, daar kunnen verschillende dingen in zitten. Wat te eten voor Sparkly, accessoires zoals hoedjes of brillen of een spuitbus met verf om Sparkly een andere kleur te geven. Heel slimme extra’s om het poetsen interessant te maken voor kinderen.

Onze mening

Ik had het eigenlijk niet verwacht maar Summer is tandenpoetsen dusdanig leuk gaan vinden dat ze er nu zelf om vraagt! Zelfs ’s ochtends herinnert ze mij er vaak aan dat we nog moeten tandenpoetsen. Ook haar techniek is veel zorgvuldiger geworden. Wat ik het grootste pluspunt vind is dat ze het nu zelf kan en ik niet meer hoef na te poetsen. Wat mij betreft een dikke aanrader dus.

Je koopt de Sonicare for Kids tandenborstel hier en als je hem voor 3 februari aanschaft krijg je er een extra pakketje bij waar onder andere deze Sparkly knuffel in zit!

Deze blog is onderdeel van een samenwerking met Philips

    Leave a Reply