Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

lifestyle verzorging

Review: Mádara Fake it zelfbruiner

1 juni 2019

Een tijdje terug testte ik de self tan water van Eco tan. Deze is voor het gezicht en geeft een subtiele zongebruinde gloed. Sindsdien was ik op zoek naar een zelfbruiner voor het lichaam. Want hoezeer ik ook van de zon houd, leek het me wel mega relaxt als ik binnen een paar uurtjes bruin kon worden in plaats van dagenlang te bakken in de bloedhitte. Is ook veel beter voor je huid trouwens. Dus toen mijn favoriete beauty merk Mádara een zelfbruiningscrème op de markt bracht kon ik niet wachten om die te proberen!

How to

Ik vond het best spannend, een zelfbruiner aanbrengen over mijn  hele lichaam. Wat als je allemaal strepen en vlekken zou zien? Of als ik eruit zou zien als een oompa loompa? Zelfbruiner was je er niet zomaar even af, dat moet vervagen. Ik besloot van tevoren video’s te kijken om te zien hoe anderen het deden. Het leek simpel; gewoon jezelf er mee insmeren en dan een paar uur wachten. Toch zag ik wel enkele nuttige tips die ik zelf ook heb toegepast:

 • Scrub je huid een dag van tevoren. Ik kocht een scrub handschoen bij Holland&Barett van jute, dat vind ik prettiger dan een scrub uit een potje. Daarna smeer je je in met bodylotion om je huid te hydrateren. De volgende dag was je je bodylotion eraf en kan je gaan zelfbruinen.
 • Gebruik een zelfbruining handschoen. Je wilt tenslotte geen bruine handpalmen. Een zelfbruining handschoen is een beetje velvet achtig en helpt je ook om het product gelijkmatig te verspreiden. Ik kocht er een bij Kruidvat voor iets van €2,5o en die deed het prima.

De scrub en de zelfbruining handschoen

 • Veeg als je klaar bent je handpalmen, de zijkanten van je handen en tussen je vingers schoon met een vochtig doekje (ik gebruikte een billendoekje). Deze gebieden zouden normaal gesproken niet bruin worden dus het ziet er onnatuurlijk uit als dat wel zo is.
 • Probeer iemand te regelen die je rug doet, Arjen wilde me wel even helpen ;-).
 • Neem ook je haargrens goed mee en probeer nergens strakke lijnen te maken.
 • Gebruik voor je gezicht een foundation kwast om de zelfbruiner aan te brengen. Ik vond dit zelf heel fijn werken!
 • Probeer contact met water te vermijden de komende uren. Ik deed om deze reden de zelfbruiner ’s avonds op. Ik trok een pyjama met lange mouwen en een broek aan om te voorkomen dat ik zou afgeven in bed.
 • Smeer je huid de dagen na het zelfbruinen goed in, om ervoor te zorgen dat het resultaat zo lang mogelijk blijft.

Het resultaat

Mijn benen zijn niet belachelijk bruin, maar ze hebben een mooie warme gloed gekregen

Dit resultaat vind ik top! Geen oompa loompa gelukkig.

Leerpuntjes

Ik ben heel blij dat ik zelfbruinen heb ontdekt. Ik ben tevreden met de kleur qua toon en ook vind ik hem donker genoeg. Er staat op de verpakking dat hij voor het lichaam is, maar ik wilde ook proberen hoe het er op mijn gezicht uit zou zien. Het leek me lastig om dezelfde kleur te bereiken met twee verschillende producten en tot nu toe ben ik heel tevreden. Ik ben heel benieuwd hoe lang de kleur blijft zitten en of hij een beetje gelijkmatig zal vervagen. Dit was voor mij de eerste keer dus er waren onvermijdelijk wat dingen waar ik tegen aan zou lopen.

 • Bij mijn polsen was het wat vlekkerig, volgende keer moet ik erop letten dat ik daar niet teveel product aanbreng.
 • Mijn knokkels waren wat donkerder dan de rest van mijn hand, ik denk omdat ze wat droger zijn. Volgende keer smeer ik ze van tevoren een beetje in.

Beetje vlekkerig.. maar valt ook weer niet zo erg op! 

 

Deze blog is niet gesponsord. Ik kocht Madara Fake It hier.

 • Avatar
  Reply
  Kimberley
  2 juni 2019 at 09:49

  Best droge plaatsen zoals handen, elleboog, knie, knokels, voeten, etc. extra inwrijven met bodylotion dan eerst de rest zelfbruinen en dan pas die plaatsen dan is het goed ingetrokken!

  Ziet er overigens heel goed uit!

Leave a Reply