Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

kids verzorging

Review: Kit & Kin luiers

19 september 2019

Sinds Filips geboorte ben ik tevreden over de luiers van Lillydoo, maar toen de luiers van Kit & Kin een paar weken terug op de Nederlandse markt kwamen werd ik toch wel nieuwsgierig! Hier en daar probeer ik ook mijn steentje bij te dragen aan het milieu en hoewel de Lillydoo luiers top zijn voor de huid, bevatten ze wel onderdelen die niet afbreekbaar zijn. Kit & Kin beloofd naast vriendelijk te zijn voor de huid, ook een zo klein mogelijke impact op het milieu te maken. Hola BB stuurde mij een pakket op om ze te testen!

Kit & kin

Kit & Kin is een Engels merk, opgezet in 2017 door Christopher Money en Emma Bunton. Ja echt, de ex-Spice Girl! Beiden vonden ze het lastig om wegwerpluiers te vinden die geen nare ingrediënten bevatten én zo min mogelijk belastend zijn voor de wereld. Ze besloten ze zelf te ontwikkelen en zo is Kit & Kin ontstaan. De producten zijn zacht voor de huid en bestaan voornamelijk uit natuurlijke materialen zodat ze makkelijker af te breken zijn.

Verder zegt Kit & Kin dierproefvrij te zijn en  te doneren aan het World Land Trust voor elk verkocht product. Het WLT is een instantie die zich inzet om het regenwoud te beschermen. Ze hebben al awards gewonnen voor onder andere ‘beste afbreekbare luier’ en ‘beste ethische merk’.

De luiers

De Kit n Kin luiers hebben een heel strak ontwerp in dierenthema. Op de achterkant staat een dierengezichtje afgebeeld en aan de voorkant is hij wit. Elke maat heeft andere dierenprints, voor Filip heb ik maat 4 genomen. Hier staat een vossen of leeuwen printje op! Wat ik echt top vind is het elastieken stukje achterop de rug. Dit zorgt ervoor dat de luier mooi aansluit tijdens het bewegen en hij niet open gaat staan.

Ik vind de pasvorm erg fijn. Filip heeft deze luiers een week lang gedragen en ik had het idee dat ze heel comfortabel zaten. Ze lieten geen geïrriteerde lijnen achter bij zijn benen en Filip kreeg er geen rode billen van. Ook is hij is niet 1 keer doorgelekt. Alles bleef netjes binnen de lijntjes, ook na een hele nacht.

De doekjes & zakjes

Aan de doekjes moest ik in eerste instantie even wennen. Ze zijn een stuk natter dan ik gewend ben, een beetje vergelijkbaar met de doekjes van Waterwipes. Ik ben vrij droge doekjes gewend dus ik vond het eerst niet zo fijn. Toen ik ze echter een paar dagen gebruikte kwam ik erachter dat ze wel écht goed schoon maken! Het is alsof ik Filips billetjes een frisse wasbeurt geef. Ze bevatten 99% water en een beetje Aloë Vera, waarmee ze super zacht zijn voor de huid. Ze hebben een heel neutrale geur, wat ik heel prettig vind.

Ik vind het gebruiken van plastic zakjes niet heel fijn, met het oog op vervuiling. Toch heb ik er af en toe een nodig, als er zich een heftige poepluier voordoet. Ik heb voorheen wel eens een stinkende luier in de vuilnisbak gegooid, om die een paar uur later weer open te doen en bijna flauw te vallen van de geur. De combinatie van poep & knoflook is niet iets wat ik je kan aanraden. Een volledig groen alternatief voor plastic zakjes heb ik nog niet gevonden maar de zakjes van Kit & Kin doen een stap in de goede richting. Ze zijn gemaakt op basis van maïs, wat ze iets makkelijker afbreekbaar maakt. Deze zakjes hoeven niet gescheiden te worden met het plastic maar mogen in de prullenbak.

Al met al ben ik erg tevreden over de producten van Kit & Kin en ik zit er aan te denken om over te stappen. De Kit & Kin luiers zijn iets meer dan 0,10ct goedkoper dan de Lillydoo luiers bij een maandabonnement. Ze zijn duurder dan Pampers en huismerk luiers maar ik betaal graag iets meer voor producten die geen of minder schadelijke stoffen bevatten voor Filip en het milieu. Voor de mensen die zich niet willen wagen aan wasbare luiers zijn deze ‘eco-friendly’ luiers dus een goede optie.

Bekijk de producten van Kit & Kin hier. 

Deze blog is een samenwerking

    Leave a Reply