Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

lifestyle verzorging

Review: de elektrische kolf van Hegen

23 november 2020

Drie weken terug kreeg ik de elektrische kolf van Hegen opgestuurd om te reviewen. Louis was toen drie weken en ondanks dat ik nog niet ga werken, wil ik graag bijtijds oefenen met een flesje. Filip was een flesweigeraar en dat was echt ontzettend frustrerend destijds. Geen tips op dat gebied ook helaas, het werd pas beter toen ik ging afbouwen en alleen ’s ochtends en ’s avonds nog live borstvoeding gaf. Ik heb de kolf de afgelopen drie weken bijna dagelijks gebruikt en vertel jullie graag mijn ervaring!

De producten

De elektrische kolf van Hegen zit in een super feestelijke doos verpakt, hij zou zo onder de kerstboom kunnen! Sowieso heeft Hegen oog voor uiterlijk en design, ik vind alle producten er onwijs mooi uit zien. Hun keuze voor PPSU plastic voor de bakjes is ook een van de redenen waarom ik koos voor Hegen. PPSU is veel beter bestand tegen hitte dan andere soorten plastic, wat het minder gevoelig maakt voor het lekken van micro- en nanoplastics.

In de doos zit ook een opzetstuk zodat je de elektrische kolf kan omzetten tot een handkolf.  Alles is heel simpel in en uit elkaar te halen en alles werkt met een klik-systeem ipv met draaidoppen. De opzetstukken van de kolf klik je op het opvangbakje en als je klaar bent klik je er een flessenspeen of deksel op. De opvangbakjes zijn dus multi-inzetbaar. Met een speen erop is het een babyfles, met een deksel erop is het een bewaarbakje voor melk of fruithapje of snack etc, en je hebt ook nog een opzetstuk om er een drinkfles van te maken. Ik vind het echt leuk bedacht dat er zo meerdere doeleinden zijn voor 1 item en ze door alle leden van het gezin te gebruiken zijn.

Wat ik ook fijn vind, is dat de doorgang van het borstschild naar het opvangbakje heel wijd is. Zo kan je ze goed schoonmaken en ook afdrogen. Moedermelk is namelijk heel vet en je wil niet dat dat zich ergens gaat ophopen. Er zijn geen kleine kiertjes of hoekjes dus je kan overal makkelijk bij.

Het PPSU plastic waar de bakjes van gemaakt zijn neemt tevens geen geur of kleur aan van buitenaf, heel fijn als ze een keer bij een bord met pastasaus in de vaatwasser zitten.

Het gebruik

Als je de kolf aanzet gaat hij automatisch eerst op een stand waarmee de toeschietreflex wordt opgewekt. Als je voelt dat je toeschietreflex komt druk je op de plus of de min en gaat hij kolven. Wat ik vooral bijzonder vind aan deze kolf is dat je zowel de intensiteit van de vacuüm als de snelheid kan instellen. Het instellen van de snelheid had ik bij mijn vorige kolf niet. Ik heb een beetje lopen experimenteren en kwam erachter dat ik de middelste snelheid (twee druppeltjes) in combinatie met intensiteit 4 het prettigst vind. Hij kan tot intensiteit 12 (!). Dat zou bij mij vrij pijnlijk zijn maar niets is irritanter dan een kolf die niet sterk genoeg is (ook meegemaakt) dus heel fijn voor anderen dat dit een mogelijkheid is.

Ik vind de Hegen kolf heel prettig en comfortabel kolven, al met al ben ik ongeveer 15 minuten bezig voor een opbrengst van 120ml. Heel erg fijn vind ik ook dat je hem draadloos kan gebruiken. Dichtbij een stopcontact zitten is dus geen must! Na een aantal kolf-sessies laad je hem dan weer op.

Grootste pluspunten:

  • draadloos te gebruiken
  • duurzaam concept
  • eenvoudig in gebruik
  • veilige materiaalkeuze

Ik ben heel tevreden over deze kolf en zou hem zeker aanbevelen!

Voor iedereen die de producten van Hegen wil proberen heb ik een kortingscode om te delen! Met de code ELISE15 krijg je 15% korting op alle maten babyflesjes (zowel de single als two-packs) én de grote starterskit (kolf-bewaar-voed). Deze code is geldig t/m 29 november 2020. Laat me vooral weten wat je ervan vindt als je ze hebt geprobeerd! 🙂

    Leave a Reply