Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

lifestyle verzorging

Review: Eco-tan face water zelfbruiner

13 maart 2019

Wanneer de eerste zonnestralen van de lente tevoorschijn komen vlieg ik naar buiten om zoveel mogelijk met mijn gezicht in de zon te zitten. Ik voel me namelijk beter als ik een kleurtje heb. Of dit nou van een weekje vakantie is of van de zonnebank, met een gebruinde huid zie ik er gezonder uit en dat maakt dat ik me beter in mijn vel voel. Nu is het helaas zo dat zonnen helemaal niet goed is. Hoe fijn is het dan als je wel een kleurtje kan hebben maar zonder de nadelige effecten? Zelfbruiners vond ik lange tijd een beetje eng maar nu zag ik er een voorbij komen die ik wel wilde proberen. Het leek me heerlijk om het hele jaar door een subtiele bruine teint te hebben zonder daar verplicht voor in de zon te hoeven zitten!

Eco-tan

Deze face water van Eco Tan is een vloeibaar product dat je op je gezicht en hals aanbrengt. Ik kocht hem bij Nourished, je vindt hem hier. Het is vrij prijzig maar ik denk dat je er heel lang mee doet. Je gebruikt telkens maar een paar druppels en als je bruin genoeg bent gebruik je het weer een tijdje niet. Wat mij aanspreekt is dat hij helemaal natuurlijk is, geen synthetische troepjes oid. De face water ruikt eigenlijk nergens naar maar wanneer het op je huid zit heeft het een subtiele maar specifieke geur. Een beetje de geur die je ruikt als je onder de zonnebank vandaan komt. Dit komt door het ingrediënt dihydroxyacetone, wat ook in veel zonnebank crème’s zit. Ik vind het niet zo storend, als je je dag- of nachtcrème eroverheen aanbrengt ruik je het niet meer.

Hoe gebruik je het

Er staat op het flesje dat je het op je handen moet druppelen en dan op je gezicht moet smeren. Dit heb ik geprobeerd maar vond het niet fijn. Ik had het idee dat het al introk voordat ik het goed en wel had kunnen verdelen over mijn gezicht. Ik besloot het op een watje te druppelen en die over mijn gezicht te halen. Dit kost misschien iets meer product maar ik vind dit veel fijner werken omdat ik op deze manier meer controle heb over het aanbrengen.

Wanneer het is ingetrokken (minuutje of 2) kan je een moisturizer aanbrengen. Na het aanbrengen kan je je gezicht het beste 8 uur niet wassen voor het beste resultaat. Ik kies er voor om het ’s avonds aan te brengen nadat ik mijn make-up eraf heb gehaald, en neem ook gelijk mijn oren en hals mee voor het meest natuurlijke effect. Ook haarlijn niet vergeten! Oja nog een tip: was je handen goed nadat je je moisturizer hebt aangebracht. Na een aantal dagen waren mijn handpalmen ineens wel erg gekleurd :’-).

Resultaat

De kleur bouwt heeeeel geleidelijk op. Op internet zag ik allemaal before en afters waarop er op dag 2 al duidelijk verschil te zien was maar bij mij was dit niet het geval. Ik zit nu op dag 11 en heb pas sinds twee dagen dat ik echt denk “ja, nu zie ik het”. Nu heb ik een punt bereikt dat ik het wel goed vind en stop ik even met het gebruik. Wanneer het begint te vervagen pak ik de face tan er weer bij. Ik vind het echt een ideaal product, mijn donkere kringen vallen minder op en ik zie er gewoon net iets frisser uit.

Deze review is trouwens niet gesponsord, heb de face tan zelf gekocht maar kreeg er zoveel vragen over dat het me leuk leek om mijn ervaring te delen met jullie. Eco tan heeft ook zelfbruiners voor de rest van je lichaam en daar ben ik nog wel erg benieuwd naar. Moet Arjen dan mijn rug doen? Ik zie ons al staan in de badkamer haha. Mocht ik die uitproberen zal ik uiteraard delen hoe dat bevalt!

 • Avatar
  Reply
  Faye
  13 maart 2019 at 09:00

  Ga het zeker proberen! Ik ben heeeel bleek van huidskleur.. heb ook altijd problemen met het vinden van de juiste kleur foundation. Soms vind ik het wel eens jammer in de zomer maanden dat ik dan nog steeds zo bleekjes ben. Met deze natuurlijke zelfbruiner zou het misschien kunnen lukken gezien het feit dat er alleen maar natuurlijke ingredienten in zitten. Thanks voor de tip! Ik volg je sinds deze week pas maar je hebt er al een nieuwe fangirl bij hoor 😉

  • elisemilou
   Reply
   elisemilou
   13 maart 2019 at 21:51

   Aahh wat lief!! Ik hoop dat het er super mooi uit gaat zien bij je!

 • Avatar
  Reply
  Stephanie
  13 maart 2019 at 09:37

  Ah super, toevallig net gister binnen gekregen! Ben benieuwd!

  • elisemilou
   Reply
   elisemilou
   13 maart 2019 at 21:51

   Leuk!!! Ben ook benieuwd wat jij er van gaat vinden!

 • Avatar
  Reply
  Kiki
  13 maart 2019 at 10:28

  Wat leuk om te lezen! Ik ben heel benieuwd naar dit product, staat al even op mijn wishlist. Ik ga in juni trouwen en word niet zo snel bruin van mezelf, dus dit lijkt me een ideaal product om eens uit te proberen 🙂 liefs, Kiki

  • elisemilou
   Reply
   elisemilou
   13 maart 2019 at 21:52

   Oh ja ideaal!! Ik wou dat ik hem had gehad voor mijn bruiloft idd!

Leave a Reply