Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

lifestyle verzorging

Review: de natuurlijke SPF producten van Mádara

26 juni 2019

Een tijdje terug deelde ik een review over de zelfbruiner van Mádara. Vlak daarna kreeg ik een mailtje of ik de natuurlijke SPF producten van Mádara ook wilde uitproberen. Daar hoefde ik natuurlijk niet over na te denken, Mádara is al jaren mijn favoriete natuurlijke verzorgingsproducten merk! Sommige producten van de nieuwe lijn had ik zelf al in huis zoals de SPF 20. Deze had ik toevallig net gekocht en daar was ik heel tevreden over dus naar de SPF15 en SPF30 was ik ook erg benieuwd. Ik heb ze getest en zal vertellen wat ik ervan vind!

Natuurlijke zonnefilter

First things first; wat is eigenlijk het verschil tussen natuurlijke en chemische zonnefilters? Veruit de meeste zonnebrandcreme’s bevatten chemische filters, deze gaan een reactie aan met je huid. Daarom moet je ze minimaal een half uur voordat je de zon in gaat aanbrengen. Ze zetten de UV straling om in een onschadelijke vorm. Een groot nadeel van chemische filters is het effect dat ze hebben op je lichaam. De meest voorkomende chemische filters zijn oxybenzone en octinoxate, van deze ingrediënten is inmiddels bekend dat ze je hormoonhuishouding kunnen verstoren. Ze worden in verband gebracht met endometriose en kunnen de zaadproductie bij mannen veranderen. Ehm.. best eng toch? Daarnaast zijn chemische filters ook schadelijk voor het milieu. Ze richten schade aan het koraal en ander leven in de zee. Hawaii gaat chemische filters verbieden vanaf 2021 en ik denk dat er steeds meer landen zullen volgen.

Natuurlijke zonnefilters (ook wel fysische of minerale filters genoemd) gebruiken bijvoorbeeld zinkoxide en titaniumoxide. Deze filters werken vanaf het moment dat je ze opsmeert, ze leggen een laagje over je huid heen zodat de UV straling ervan af kaatst. Een nadeel van deze filters is dat ze meestal een witte waas achter laten op de huid, wat minder mooi is. Ook blijven ze soms vettig of plakkerig. Toch verkies ik deze zonneproducten boven chemische filters voor mijzelf en zeker voor de kinderen. De producten van Mádara bevatten natuurlijke filters dus ik was heel benieuwd hoe het zou zitten met de witte waas en smeerbaarheid.

Weightless Sun Milk SPF 20

Deze zonnebrandcreme heb ik een paar weken geleden zelf gekocht. Bijna al mijn verzorgingsproducten zijn van dit merk dus ik was super blij toen ik zonproducten in hun assortiment zag. De Sun Milk 20 is een witte lotion die goed uit te smeren is. De witte waas is echt verwaarloosbaar en hij voelt niet plakkerig aan. Echt een heel fijn ‘licht’ product. Ik gebruik deze lotion voor de grotere oppervlakken zoals mijn benen en buik. Voor de kinderen gebruik ik deze ook graag. Vooral als ik snel de deur uit wil, omdat hij zo makkelijk smeert.

Als je hem helemaal uitsmeert zie je er vrijwel niks meer van

Sun 30

Deze creme zit in een tube en is iets dikker dan de Sun 20. Toch smeert ook deze echt super goed uit! De witte waas is nauwelijks zichtbaar maar wel iets witter dan bij de Sun 20. Op de foto van Summers armen is haar linker arm (voor ons rechts) ingesmeerd. Ook deze gebruik ik voor het hele gezin, maar toch het meest voor de kinderen. Vooral Summer kan echt de hele dag buiten spelen en ik vind het fijn als ze goed beschermd is. Bij mijzelf gebruik ik deze creme voornamelijk voor mijn gezicht, armen en schouders, de delen die het meest in de zon komen. En hij ruikt naar citrus!

Summer’s linkerarm (voor ons rechts) is ingesmeerd met de SPF 30

Sun 15

Dit is een speciale voor ons ladies, ik zou hem niet bij de kids gebruiken ;-). Er zit namelijk een klein shimmertje in. Geen opvallende glitters hoor, meer een bronzen gloed. Ik heb geprobeerd er een foto van te maken maar dat lukte niet. Ik vind hem heel mooi op mijn benen en armen! Voor naar het strand vind ik de factor te laag maar hij is perfect voor als je een terrasje gaat pakken in de avondzon.

City CC 15 & spf 30

Deze beide tubes had ik ook al thuis liggen. Het zijn getinte dagcremes met een factor. De 15 gebruik ik in de herfst en winter, en de 30 in de lente en zomer. Ik vind dit echt zo een mega handig product, sinds ik deze heb gebruik ik geen foundation meer. Ik heb een subtiel kleurtje én ik ben beschermd tegen de zon. Win-win.

De City CC is er in twee  kleuren, ik heb de donkerste. De SPF 30 is eigenlijk iets te koel voor mij qua kleur, maar ziet er prima uit als hij eenmaal uitgesmeerd is.

Mádara is onder andere te koop via de Bijenkorf en de Vitaminstore.

Deze blog is een samenwerking. Sommige van bovenstaande producten heb ik gekregen, maar alle meningen zijn mijn eigen. 

    Leave a Reply