Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

kids Lijstjes

Onze 5 meisjesnamen voor als Filip een meisje was geweest

1 december 2018

Toen ik zwanger raakte was ik ervan overtuigd dat ik een jongen zou krijgen. Toch leek het me wel verstandig om ook een lijstje met meisjesnamen bij te houden voor het geval dat. Elke keer als ik ergens een leuke naam tegenkwam, ging deze op de lijst in mijn telefoon notities. Voor mij geen top 20 namen, bij mij past geen Julia, Emma of Sophie. Vandaag deel ik de vijf namen die hoog op mijn lijstje stonden!

Mikki

Deze naam vind ik nog steeds helemaal te gek. Ik vind hem zowel lief als stoer. Iedereen die ik deze naam vertel zegt gelijk Mickey Mouse, maar ik heb die associatie zelf helemaal niet. Vooral door de andere schrijfwijze. Ook vond ik Summer en Mikki heel leuk klinken samen.

Teddy

Een iets apartere naam, maar deze zou ook super goed hebben gepast bij Summer. Ook de afkorting Ted vond ik leuk. Ik denk dat als Filip een meisje was geweest, ik echt lang zou hebben getwijfeld tussen Mikki en Teddy.

Charlie

Jep, alweer een naam die eindigt op een -ie klank. Deze naam vond ik leuk omdat ie unisex is. Het mag wel duidelijk zijn dat ik een stoer meisje voor ogen had bij het uitzoeken van namen. Toch stond ie wel echt op nummer 3 en had ik hem waarschijnlijk niet gekozen. Dit was trouwens wel de enige naam die Arjen nog enigszins acceptabel had gevonden.

Bo

Nog zo’n leuke unisex naam, stond ook op ons jongenslijstje. Gelukkig hebben we deze niet gekozen, want drie maanden voor mijn uitgerekende datum werd mijn nichtje geboren met de naam… Beau!

Lou

Zo een schattige lieve naam vind ik dit. Ik zat er aan te denken om een langere officiƫle naam te kiezen, en haar dan Lou te noemen. Zoals Philou, of Milou (mijn tweede naam). Loulou is ook een mega leuke bijnaam.

Ik denk eigenlijk dat we er voor een meisjesnaam nooit uit zouden zijn gekomen samen. Gelukkig hebben we dat dilemma nooit gehad want ik bleek inderdaad een klein jongetje in mijn buik te hebben :-).

Leave a Reply