Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

kids verzorging

MOON sling, een eerste indruk en mijn ervaring met een ringsling

5 november 2018

Een kleine twee weken geleden is het nieuwe ringsling merk MOON gelanceerd. Al een tijdje was ik op zoek naar een ringsling in een mooie kleur en was dan ook heel blij bij het zien van MOON’s eerste collectie. Fijne, rustige kleuren en in een van mijn favoriete stofsoorten; linnen. Olivia, een van de twee dames achter MOON, stuurde mij een groene MOON op om te proberen en daar vertel ik jullie natuurlijk graag meer over!

Ringsling

Ik ben heel erg fan van draagdoeken en ook een draagzak gebruik ik af en toe graag. Toch zitten er aan beide ook nadelen. Ik vind het onhandig om een draagdoek te knopen wanneer ik buiten ben, ik wil namelijk niet dat de stof over de vieze grond sleept. Een draagzak is makkelijk om te doen buiten maar ik voel me er minder wendbaar mee. Er zit toch best een unit om je heen met gespen en dikke schouderbanden.

Ik gebruik de MOON sling nu een paar weken en heb gemerkt dat een ringsling echt veel voordelen heeft. Weinig stof, dus past makkelijk in je tas voor onderweg. Simpel om te doen, want je hoeft alleen maar aan te snoeren en wat bij te stellen. De overgang van maxi-cosi/fietsstoeltje/buggy naar ringsling is zo gemaakt!

Het rijgen en aantrekken van de sling is iets waar je even een handigheidje in moet krijgen. Toch vond ik het simpeler en sneller te leren dan het knopen van een doek (mijn man is het hier mee eens!). Naarmate ik hem vaker gebruik wordt het linnen steeds zachter en daarmee wordt het aantrekken van de stof steeds makkelijker. De MOON sling komt op mijn erg stevig over. Ik was bang dat Filip los zou kunnen ‘floepen’ als hij zijn benen zou strekken, maar als je hem goed om doet zit hij in een soort hangmatje waar je niet zomaar uit komt.

MOON

Wat ik ook mooi vind aan MOON, is dat ze bij het ontwikkelen van de slings aandacht hebben besteed aan milieuvriendelijkheid. Zo hebben ze expliciet voor linnen gekozen omdat er bij de productie hiervan veel minder water wordt verbruikt dan bij katoen. Ook worden de slings handgemaakt in Amsterdam en zijn de verpakkingen van gerecycled karton waarop zo min mogelijk inkt is gebruikt. Ik ben ook echt gek op hun visie; ‘there’s no better way to hold your little one than heart to heart’. Ik ben er echt van overtuigd dat Filip altijd heel rustig wordt van het horen van mijn hartslag. Ik ben het hier dus helemaal mee eens!

Ik ben erg blij met mijn nieuwe aanwinst, ik vind het echt jammer dat ik hem niet eerder had. Gelukkig kan ik nog een tijdje voort; je kan je kindje in de MOON dragen tot wel 18kg.

De MOON slings vind je hier.

 • Avatar
  Reply
  Nienke
  22 november 2018 at 21:26

  Leuk!! Ik ben ook nieuwsgierig naar geworden!

  Ik ga hem voor mijn verjaardag vragen.

 • Reply
  M A M A L O T J E - #26 Mijn eerste ringsling: de MOON Sling
  23 januari 2019 at 14:04

  […] zodat je niet zelf hoeft te knopen. Ik kwam het merk MOON sling tegen, via de altijd inspirerende Elise Milou. Ik was gelijk verkocht aan de mooie kleuren die het merk in haar collectie heeft. Lucky me, ik […]

Leave a Reply