Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

lifestyle verzorging

Mijn ervaring met de etherische oliën van DoTerra

30 januari 2019

Vorig jaar zomer werd ik uitgenodigd voor een gratis workshop etherische oliën van DoTerra. Leuk, dacht ik, dan ga ik vast iets met masseren doen. Ik kreeg een mailtje met wat meer uitleg en kwam er achter dat de oliën ook ingezet kunnen worden voor je gezondheid. Zowel op fysiek als mentaal vlak. Mijn interesse was gewekt en nieuwsgierig meldde ik mij aan.

Een eerste ervaring

Van tevoren had ik contact met degene die de workshop organiseerde en zij vroeg mij of ik iets kon bedenken waar ik steun bij zou kunnen gebruiken. Als pas bevallen vrouw viel het slaaptekort mij zwaar. Ik voelde me vaak angstig en somber, iets wat ik normaal gesproken helemaal niet ben.

Ik kreeg een sample van lavendel olie opgestuurd die ik voorafgaand aan de workshop kon proberen. Lavendel vind ik heerlijk, dus dit vond ik zeker geen straf! Elke avond voor het slapen gaan (dan voelde ik mij het meest rot) wreef ik de olie tussen mijn handen en rook ik aan de lavendelolie. Bijzonder genoeg voelde ik mij daardoor altijd gelijk ontspannen. Het gevoel van ‘het komt wel goed’ nam over en dat was zó fijn!

De oliën binnen ons gezin

Tijdens de workshop mochten we verschillende oliën proberen en er werd ons verteld hoe je de oliën kan inzetten in het dagelijks leven. Er was zelfs een boek met allerlei problemen en ziektebeelden met daarbij welke oliën je daarvoor zou kunnen gebruiken, bijvoorbeeld hooikoorts. Maar ook faalangst, moeite met in slaap vallen en menstruatie problemen. Heel interessant! Er zijn drie manieren om oliën te gebruiken:

 • Tussen je handen wrijven en de geur inhaleren.
 • Masseren op bepaalde plekken zoals onder je voeten of achter in je nek.
 • Innemen, bijvoorbeeld in een glas water of op een druppel op je vinger en dan in je mond.

Inmiddels heb ik een family kit aangeschaft en zijn er een aantal oliën die ik vaak gebruik.

Lavendel: Ik doe vaak lavendel op mijn hoofdkussen of die van Summer om ontspannen in slaap te vallen. Bij Filip doe ik een druppeltje op de knuffel waar hij mee slaapt. Toen Filip wat kleiner was raakte hij snel overprikkeld, dan masseerde ik hem voor het slapen met lavendelolie.
Onguard: Deze olie is samengesteld van meerdere oliën en versterkt het immuunsysteem. Het heeft een bacterie- en viruswerende werking dus ideaal voor deze tijd van het jaar. Ik masseer het onder de voetjes van de kinderen. Daar schijnt de olie het beste opgenomen te worden.
Breathe: Dit is mijn favoriet bij verkoudheden, er zit onder andere pepermunt en eucalyptus in. Ik smeer het op de borst van de kids, het opent de luchtwegen. Ook gebruik ik hem af en toe als ik me gestresst voel. Breathe helpt me dan om spreekwoordelijk weer adem te kunnen halen.

Verder gebruik ik deze oliën ook regelmatig:

Lemon: ’S ochtends in mijn water doe ik soms een drupje lemon, om de dag fris te beginnen en om mijn lichaam te helpen bij het afvoeren van afvalstoffen. Een paar druppels lemon in de droger zorgt ervoor dat mijn wasgoed heerlijk fris ruikt!
Peppermint: Als ik super moe ben na een gebroken nacht gebruik ik peppermint voor een fris gevoel en een energieboost.
Melaleuca: Dit is tea tree olie, en gebruik ik in Summers haar om luizen te weren! Ik meng een paar druppels door haar shampoo. Ook werkt het bizar goed op pukkeltjes, als ik het op een puistje smeer is hij binnen no-time weg.
Frankinsence: Deze olie gebruik ik voornamelijk samen met een geurloze crème als handcrème. Mijn handen zijn niet normaal droog nu en deze olie is heel hydraterend. Werkt beter dan alle verschillende handcrèmes die ik tot nu toe heb geprobeerd.

Voor de kinderen heb ik twee rollers gemaakt. Voor de kinderhuid zijn de oliën nog wat sterk dus moet je ze altijd verdunnen. In de ene roller zit baby olie (van Meraki) met Onguard en in de andere baby olie met Breathe. Op deze manier heb ik ze altijd bij de hand ipv dat ik het moet mengen in mijn handpalm.

Diffuser

Een andere manier, en misschien wel mijn favoriete manier, is het gebruik van een diffuser. De oliën worden dan verspreid door middel van waterdamp. Ik houd ook heel erg van huis parfums maar ben snel uitgekeken op een geur. Met de diffuser kan ik telkens andere oliën gebruiken en dus lekker afwisselen. Naast dat het heerlijk ruikt hebben de oliën op deze manier ook effect op je omdat je ze ruikt en inademt.

Als ik me dus een beetje chagrijnig voel, doe ik bijvoorbeeld wild orange in de diffuser. Binnen een paar minuten ruikt mijn woonkamer naar frisse sinaasappel, echt een mood-lifter voor mij. Voor de kinderen gebruik ik de diffuser ook veel. Voor Filip doe ik er Breathe in als hij verkouden is en voor Summer lavendel als ze een drukke dag heeft gehad en moeite heeft met rustig worden.

Kortom

Ik ben heel tevreden met mijn setje en het voelt heel fijn dat ik mijn lichaam en die van de kindjes kan ondersteunen op een natuurlijke manier. Zelf heb ik voornamelijk de mentale effecten heel sterk gemerkt. Ik ben heel benieuwd welke positieve effecten ik nog kan halen uit de oliën en heb veel zin om dit allemaal te proberen!

Hebben jullie ervaring met etherische oliën? Drop je beste tip voor mij hieronder in de comments!

 

 • Avatar
  Reply
  Lisa
  30 januari 2019 at 21:46

  Super graaf lieve Elise! Ik had het beter niet kunnen omschrijven ♥️ Blij dat jullie er al veel succesjes hebben mogen ervaren ? ✨

 • Avatar
  Reply
  Cynthia
  30 januari 2019 at 21:55

  Wat leuk! Ben hier wel benieuwd naar en ook naar de workshop.

  • elisemilou
   Reply
   elisemilou
   3 februari 2019 at 18:11

   ik kan je wel in contact brengen met degene die de workshops organiseert?

Leave a Reply