Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

dagritmes persoonlijk

Mijn dagritme met twee kinderen, een school- en werkdag

24 september 2018

In de afgelopen weken hebben we een nieuw ritme moeten ontwikkelen. Met het eindigen van mijn verlof en Summers start op school moeten we ineens op alle doordeweekse dagen ergens op tijd zijn. In de laatste dagen van mijn verlof zag ik hier best tegenop. Hoe moest ik ooit mijzelf en twee kinderen op tijd de deur uit krijgen én zo lang mogelijk slapen (want: gebroken nachten). Het is me toch gelukt. We hebben een redelijk ritme. Voor iedereen die benieuwd is naar hoe een gemiddelde dag er bij ons uit ziet, voila!

06:45

De wekker gaat, maar ik ben al wakker. Summer komt namelijk altijd rond 6:30 onze kamer in met de vraag of het al ochtend is. Filip heeft net gedronken en slaapt naast me. Ik doe nog heel even mijn ogen dicht.. Om 07:00 ga ik zo stil mogelijk uit bed, in de hoop dat Filip blijft slapen. Als hij wakker wordt, leg ik hem op mijn bed met een speeltje, en ga me zo snel mogelijk klaar maken. Als hij verder slaapt kan ik het wat rustiger aandoen. Summer doucht terwijl ik mijn make-up doe, of ik was haar met een washand.

Goedemorgen! Moonbaby naturals crème op zn billetjes, luier van LILLYDOO om en crème van Minois op zn gezichtje!

07:20

Ik help Summer met aankleden, we hebben meestal de dag van tevoren haar outfit al klaargelegd. Dit voorkomt een hoop strijd op de vroege ochtend. Daarna maak ik Filip wakker, verschoon hem en doe hem schone kleertjes aan. Als hij al wakker was, ligt hij meestal vrolijk te spelen op bed tot ik bij hem kom. Summer speelt ondertussen ergens in huis. Daarna gaan we naar beneden om te ontbijten. Summer eet vaak griekse yoghurt met fruit, maiswafels met zuivelspread of pap van amandelmelk met brinta. Dan zoek ik alle spullen bij elkaar die ik nodig heb. Meestal ben ik nog wel iets kwijt en ben ik 5 minuten bezig met dat te zoeken. Aandachtspuntje wel!

Kopje rooibos thee erbij.     

08:10

Ik doe Summers haar, neem zelf ergens een hapje van en stap op de bakfiets. Om 08:15 komen we aan op school. Filip neem ik mee in de maxi cosi. In de klas geeft Summer de juf een handje, en zoeken we haar stoel op in de kring. Ik ga daar op zitten en Summer komt bij me op schoot en we lezen samen een boekje. Om 08:30 moeten de ouders weg en we nemen afscheid. Gelukkig vind Summer het niet meer zo spannend, maar we moeten wel een vast afscheidsritueeltje doen. Kus, knuffel en een handkus en zwaaien bij de deur. Ik klets nog even met moeders op het schoolplein en vertrek richting werk.

“Ik kan er al zelf uit hoor”.

Kijk dan hoe schattig, op haar kleine stoeltje.

08:45

Ik kom aan bij mijn werk, breng Filip naar zijn groep en neem afscheid. Ik hoop elke dag weer dat hij goed uit de fles gaat drinken, maar ik kan hem komen voeden als het niet lukt. Om 09:00 begin ik met werken. Rond 10:30 ga ik kolven, en rond 14:30 weer.

Die kleine vermaakt zich wel bij de opvang!

Ik kolf twee keer tijdens mijn werk.

18:30

Ik ben klaar met werken en ga richting huis. Arjen heeft Summer rond 15:30 opgehaald bij mijn moeder, en daarna rond 16:00 Filip van de opvang. Als ik ’s avonds thuis kom heeft Arjen gekookt. Soms heeft hij al gegeten met Summer, andere keren heeft Summer gegeten en eten wij samen. Om 19:00 gaat Arjen Summer naar bed brengen en ik ga Filip in bad doen. Na zijn badje voed ik hem en leg ik hem in bed. Meestal lukt het niet om hem in bed te laten slapen rond dit tijdstip maar ik probeer het wel elke dag. Meestal eindigt hij bij mij in de draagdoek.. Rond 21:00 krijgt hij een flesje kunstvoeding en gaat hij de nacht in.

Zo eindigen we eigenlijk bijna elke avond..

22:00

Jaja, lekker vroeg maar het is bedtijd voor ons. Ik zou wel wat meer willen genieten van de avond, maar als ik een beetje uitgerust wil zijn de komende dag moet ik echt alle uurtjes pakken die ik kan. Welterusten!
Om 00:00, 02:00, 03:30, 04:00, 06:00 wordt Filip wakker en ben ik bezig met hem te voeden of te troosten. Om 06:45 gaat de wekker en begint alles van voor af aan :-).

 • Avatar
  Reply
  Daisy
  24 september 2018 at 12:42

  Leuk om te lezen met kindjes bijna in dezelfde leeftijd! (Nog een meisje van 2 heb ik ertussen)
  Hoop dat je snel snachts iets meer uur achter elkaar kan slapen !

  • elisemilou
   Reply
   elisemilou
   25 september 2018 at 15:00

   Dankje ik hoop het ook! En poeh gek idee dat ik er ook nog een tussen had kunnen hebben haha!

Leave a Reply