Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

favorieten lifestyle

Kindvriendelijk lunchen in Amsterdam

9 februari 2020

Zoals beloofd, mijn 3 persoonlijke favoriete plekken om kindvriendelijk te lunchen in Amsterdam! Sinds ik kinderen heb verkies ik lunchplekken met speelhoekje voor 100% boven degene zonder. Als de kinderen zich vermaken, kan ik rustig eten en/of kletsen met mijn vriendinnen. Kids blij, wij blij. Mocht je nog suggesties hebben voor me, laat ze achter in een reactie!

Drovers Dog 2

Bij Drovers dog hebben ze om het hoekje een apart gedeelte met relaxte leren fauteuils, kleden op de vloer en speelgoed in kratten. Aan de andere kant zitten vaak mensen te werken en er hangt altijd een ontspannen sfeer. Er is een uitgebreide gezonde menukaart, ik eet hier vaak soep of zuurdesem toast met avocado. Voor de kinderen hebben ze tosti’s van wat dikker, grover brood en pancakes met fruit. Ook hebben ze zelfgemaakte vis- of kipsticks met gekruide aardappeltjes als je een warme lunch voor je kind wil. Ook hebben ze bijvoorbeeld glutenvrije, suikervrije of vegan taart en cake. Wij drinken hier vaak een sapje, mijn favo is de appel/wortel/gember en Filip drinkt graag de verse appelsap. Filip kan zich hier goed vermaken en er is voldoende ruimte om lekker te spelen op de grond. Ik kom hier het liefst omdat je hier echt comfy zit (en het zit het dichtst bij mijn huis). Voor kleine kinderen hebben ze een verschoonkussen op een tafel liggen, wel dichtbij het zitgedeelte maar net om het hoekje zodat je wel wat privacy hebt.
Drovers dog 2 zit op de Heemstedestraat 25.

Drovers dog

Dignita

Bij Dignita kan je terecht voor een zalige, wat meer ‘luxe’ brunch. Er zijn drie verdiepingen, op de onderste staat een lange tafel met zes stoelen en een speelhoekje. Het speelhoekje hier is niet heel groot maar er ligt wel veel speelgoed, waardoor Filip ruime tijd bezig kan zijn met spelen. Ze hebben bij de toiletten een verschoontafel, wat ik heel fijn vind. Voor kinderen hebben ze verschillende soorten ei, een pannenkoekje met fruit of een croissantje. Doordeweeks kan je hier ’s ochtends fijn met kinderen zitten maar in het weekend is het vaak proppie vol.
Dignita zit op de Koninginneweg 218.

Stach

Dit is eigenlijk een broodjes/snack winkeltje, maar achterin hebben ze een zitgedeelte gemaakt. Voor de kinderen staat er een tafel met een treinbaan, treintjes en wat ander speelgoed. Ze hebben super lekkere broodjes en ook allerlei zoetigheden zoals brownies en kokosmakronen… Het enige nadeel van dit zaakje is dat er geen toilet is en ook geen verschoonplek. Een plasluier verschoon ik nog wel eens maar een poepluier vind ik hier niet prettig om te verschonen. Ik kom hier dus vaak eerder voor een snelle snack dan om te lunchen.
Stach zit op de Zeilstraat 50. 

Stach

MiniMarkt

Deze lunchplek is wat meer ingericht op ouders en kinderen, je zult hier niet snel kinderloze mensen aantreffen. Er is een grote speeltafel  met treinbaan in het midden van het zitgedeelte en redelijk veel wat speelgoed. Ze hebben een uitgebreid kinder menu met onder andere boterhammetjes, tosti’s en fruit. Ik vind het er erg gezellig zitten en achterin de zaak is een winkel met super mooie kinderkleding en accessoires. Ik neem bijna altijd wel iets mee uit het winkeltje als ik mijn lunch ga afrekenen. Wel even goed opletten want kinderen kunnen gewoon de 4 tredes van de trap op en de winkel inlopen. Als je door de winkel loopt is achterin het toilet waar ook een verschoonplek is.
Minimarkt zit op de Beethovenstraat 5.

Blender 

Van alle lunchplekken lijkt deze het meest op een indoor speeltuin. Er is een afgezet deel voor de kinderen waar twee glijbanen staan en mega veel speelgoed ligt. Ook hier is een winkel met kinderkleding en accessoires, deze is wel afgesloten met een deur. Ze hebben hier veel verschillende soorten dingen op de kaart staan, van gezonde sapjes tot milkshakes en van taart tot belegde broodjes. In het toilet staat ook een commode met een verschoonkussen.
Blender zit op de Ruysdaelstraat 11.

 

    Leave a Reply