Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

lifestyle persoonlijk

Hoera mijn eigen blog & leer me kennen met 20 facts about me

2 september 2018

Welkom!

Ik ben even enthousiast als dat ik het spannend vind, vanaf vandaag is mijn eigen blog live! Een stukje internet waar ik al mijn ervaringen, struggles, tips en favorietjes kan delen. Na twee jaar gastblogs voor Mama’s op Hakken te hebben geschreven vond ik het tijd voor een eigen plekje. Dat is elisemilou.nl geworden!

20 facts about me

Om een fatsoenlijke introductie te doen voor mijn blog, lijkt het me leuk om wat te vertellen over mezelf. Ik zal jullie niet vervelen met een uitgebreid levensverhaal, maar zal dit doen aan de hand van een ’20 facts about me’. Komt ie:

 1. Ik ben een kwart Indonesisch. De overige driekwart is ‘gewoon’ Nederlands.
 2. Ik ben een echte introvert. Als ik een hele dag sociale dingen heb gedaan moet ik daarna even alleen zijn, zodat ik weer kan ‘opladen’.
 3. Mijn man is de broer van mijn beste vriendin. We leerden elkaar via haar kennen toen ik 14 was maar begonnen 6 jaar later pas met daten. Mijn beste vriendin is nu dus mijn schoonzus en onze kinderen neefjes en nichtjes van elkaar!
 4. Arjen en ik zijn in Maleisië getrouwd op 18 januari 2017. We waren in totaal met 20 personen en de meesten bleven twee weken. Het was echt een geweldige ervaring om met onze allerbeste vrienden en familie op vakantie te zijn.

  Onze bruiloft

 5. Op mijn 25werd ik voor het eerst moeder, van Summer. Op mijn 29volgde Filip.
 6. Ik ben snel afgeleid. Zo staan er gemiddeld 15 tabbladen open op mijn laptop omdat ik steeds iets anders opzoek, en vergeet ik soms midden in een verhaal wat ik aan het vertellen was.
 7. Mijn moeder beviel met 32 weken van mij, ik was dus een heel klein prematuurtje met mijn 1300 gr.
 8. Ik ben gek op natuur documentaires, vooral die met David Attenborough als voice-over.
 9. Ik ben heel spiritueel opgevoed. Dat komt verder niet echt tot uiting in mijn dagelijks leven, maar ik vind het bijvoorbeeld wel heel leuk als mijn moeder mijn jaarhoroscoop heeft gemaakt.

  Mijn moeder, Summer en ik.

 10. Als ik ga winkelen neig ik altijd naar basic, subtiele sieraden en rustige kleuren. Toch probeer ik af en toe eens uit mijn comfort zone te stappen omdat ik het dan ineens saai vind.
 11. Ik kan niets bedenken wat ik echt niet lust. Erg makkelijk als ik bij anderen ga eten of uit eten ga!
 12. Mijn favoriete genre voor series is detectives. The Killing, Broadchurch, The Bridge. Het liefst bingewatch ik alles achter elkaar.
 13. In het laatste jaar van mijn studie Pedagogiek raakte ik zwanger van Summer, een lang gekoesterde wens die eindelijk in vervulling ging! Na het inleveren van mijn scriptie had ik ‘verlof’ en mijn diploma haalde ik op met Summer in mijn armen.
 14. Ik ben 1.75m lang.
 15. Ik heb een broer die 1 jaar en 10 maanden jonger is dan ik. Hij heeft een hele lichte huid en blauwe ogen, heel anders dan ik dus!

  Thomas & ik.

 16. Mijn telefoon staat vol met lijstjes. Ik ben gek op lijstjes. Het brengt orde in de chaos van mijn gedachten. Wishlists, to-do lijstjes, ideeën lijstjes etc. Een paar maanden terug ging mijn telefoon kapot en was ik ze allemaal kwijt, vreselijk vond ik dat.
 17. Ik ben heel rommelig. Ik doe echt mijn best maar het zit van nature niet in me om netjes te zijn. Toch houd ik wel erg van een opgeruimd huis en elke keer als ik heb opgeruimd denk ik “waarom doe ik dit niet vaker?”.
 18. Als ik thuiskom, doe ik zo snel mogelijk comfortabele kleding aan. Dit betekent meestal een legging en een sweater. Of een badjas.
 19. In mijn tiener jaren hield ik een dagboek bij. Het is hilarisch om terug te lezen hoe ik hele msn gesprekken tussen mij en crushes overschreef en deze probeerde te analyseren.
 20. Ik heb heel levendige herinneringen van toen ik heel klein was en ik weet ook nog wat ik toen dacht. Ik vind het heel bijzonder om nu naar Summer te kijken en me te beseffen dat zij waarschijnlijk ook al zo’n innerlijke wereld heeft!

Zo, nu weten jullie een hele hoop random dingen over mij. Ik kijk er naar uit om meer te gaan schrijven, en ik hoop dat jullie het leuk gaan vinden om te lezen.

En houd morgen mijn Instagram in de gaten, want er komt een heeeele leuke giveaway…!

 • Avatar
  Reply
  Lotte Stabel
  3 september 2018 at 06:37

  Leuk om te lezen! Succes maar vooral heel veel plezier met de eigen blog!

  • elisemilou
   Reply
   elisemilou
   3 september 2018 at 10:34

   dankjewel!! 🙂

 • Avatar
  Reply
  Zovoeltgeluk
  3 september 2018 at 06:52

  Gefeliciteerd! En leuk om wat meer van je te weten! Grappig wij houden echt van dezelfde series. Die jij opnoemt zijn echt mijn lievelings! Misschien is Dicte, Varg Veum, Norskov, Loch Ness en The Sinner ook wat voor jou!! Verder is het introverte erg herkenbaar 😉

  • elisemilou
   Reply
   elisemilou
   3 september 2018 at 10:35

   o dankje! Ik ben altijd op zoek naar leuke nieuwe series (niet dat ik er veel tijd voor heb haha)

 • Avatar
  Reply
  Kim
  3 september 2018 at 08:23

  Leuk je eigen blog en ook leuk om al die weetjes te leven. En David Attenborough ?? soort meditatiestem heeft die man, ik word er altijd zoo rustig van!

  • elisemilou
   Reply
   elisemilou
   5 september 2018 at 19:16

   hahah ja echt he! Kan wel uren naar hem luisteren 😀

 • Avatar
  Reply
  kelly
  3 september 2018 at 08:37

  Leuk! je hebt een prachtige site!

  • elisemilou
   Reply
   elisemilou
   3 september 2018 at 10:31

   Dankjewel!! :-))

 • Avatar
  Reply
  Nynke
  3 september 2018 at 10:50

  Zo leuk?. En 6, 17 en 20 zijn heel herkenbaar haha ;). Ik ga je zeker volgen!

  • elisemilou
   Reply
   elisemilou
   5 september 2018 at 18:59

   leukkkk dankjewel!!

 • Avatar
  Reply
  Robin van Remunt
  3 september 2018 at 11:50

  Zo leuk dat je nu ook je eigen blog hebt!;) Heerlijk om jullie gezinnetje te volgen.
  xxx

  • elisemilou
   Reply
   elisemilou
   5 september 2018 at 18:59

   Lief!!! dankjewel!

 • Avatar
  Reply
  Tessa Heitmeijer
  3 september 2018 at 11:50

  Hoi Elise,
  Via Instagram volgde ik je al, en nu ga ik je blog ook volgen! Het ziet er supermooi uit, en dit eerste artikel leest heerlijk! Heb zin in je volgende artikelen 🙂
  Veel blogplezier!

  • elisemilou
   Reply
   elisemilou
   5 september 2018 at 18:59

   wat leuk om te horen!! Dankjewel 🙂

 • Avatar
  Reply
  Milou
  3 september 2018 at 18:53

  Zo herkenbaar en volgens mij hebben veel Indische vrouwen, halfjes en kwartjes hetzelfde daarin; dat je altijd neigt naar basic met kleren, rustig en subtiele sieraden! Heb ik precies hetzelfde. Ik draag al jaren het zelfde goudkettingtje, gouden oorbellen en altijd basic. Soms mag er iets uit springen.

  • elisemilou
   Reply
   elisemilou
   5 september 2018 at 19:00

   grappig, nooit de link tussen die twee gelegd 🙂

 • Avatar
  Reply
  Marije
  3 september 2018 at 18:56

  Leuk om te lezen!! Ik las je updates van fillip. Succes met je blog!!

  • elisemilou
   Reply
   elisemilou
   5 september 2018 at 19:00

   Dankjewel!! 🙂

 • Avatar
  Reply
  Dina
  3 september 2018 at 20:13

  Leuk Elise! Proficiat met je blog!
  Gr Dina (dienplus3 )

  • elisemilou
   Reply
   elisemilou
   5 september 2018 at 19:00

   Dankjewel!! 🙂

 • Avatar
  Reply
  Melissa
  4 september 2018 at 10:06

  Jeej! En wat ziet ’t er ‘gelikt’ uit! 🙂 Veel succes!

  • elisemilou
   Reply
   elisemilou
   5 september 2018 at 19:01

   hahah dankje!! Leuk om te horen 🙂

 • Avatar
  Reply
  Femke
  4 september 2018 at 11:09

  Wat leuk om dit te lezen! Punt 16/17/18 zouden zo door mezelf geschreven kunnen zijn. En ik dacht altijd als ik je op foto’s op Instagram zag dat je zeker wel half Indonesisch was. Maar kwart dus! Mijn vriend is half, dus onze kindjes kwart. 🙂 Gefeliciteerd met je mooie blog!

  • elisemilou
   Reply
   elisemilou
   5 september 2018 at 19:14

   o wat grappig!! Net zo rommelig en chaotisch als ik dus haha. Ja een kwart is nog redelijk tot uiting gekomen bij mij he, zoals je ziet kan t erg verschillen want mijn broertje is dus ook een kwart 🙂

 • Avatar
  Reply
  Lieke (Lieke__vm)
  4 september 2018 at 19:27

  Heerlijk geschreven! En punt 6 zo herkenbaar ?

  • elisemilou
   Reply
   elisemilou
   5 september 2018 at 18:58

   haha zo vermoeiend soms he!

Leave a Reply