Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

dagritmes

Het dagritme van: Kailey, Jeffrey, Lev, Pep & Pom

20 september 2019

In ‘het dagritme van..’ kijk je mee met een dag in het leven van een andere mama. Zelf ben ik altijd heel nieuwsgierig hoe anderen het nou doen, het ochtend- of avondritueel. Of hoe de rollen verdeeld zijn thuis. Iedereen heeft zo zijn eigen gewoontes en ritueeltjes gevormd en dat is wat elk gezin uniek maakt. Vorige keer kon je het dagritme van Faye lezen. Vandaag lees je het dagritme van Kailey en haar gezin!

Hoi! Mijn naam is Kailey (@xxkaill) (26) en samen met mijn vriend Jeffrey (29) hebben wij drie kindjes en wonen we in het dorpje Enter. We hebben een zoon Lev van 2,5 jaar en twee dochters Pep & Pom van bijna 1,5. Ook behoren onze katten Beer & Moos tot het gezin. Jeffrey werkt als schilder vijf dagen in de week. Zelf werk ik in het onderwijs MBO als onderwijs assistent en volg ik momenteel een opleiding naast mijn werk voor instructeur. Normaal werk ik drie dagen maar vanwege de opleiding twee dagen en dan één dag naar school. De kinderen gaan op maandag en woensdag samen naar de opvang voor een hele dag. De dinsdag is voor mij wat minder gehaast want dan komt mijn schoonmoeder bij ons thuis oppassen. Jeffrey is er in de ochtenden (behalve op zondag) nooit bij omdat hij altijd vroeg weg is voor werk. Ik weet ook niet anders, maar lastig is het soms wel.

Ochtend

Over het algemeen slapen de kinderen prima en worden ze zelden wakker in de nacht. Als ik moet werken sta ik rond 5.45/6.00 op om even ‘rustig’ wakker te worden en mijn ding te kunnen doen. Hoef ik niet te werken dan is het heel verschillend. De ene keer worden ze rond 07.00 wakker de andere keer 07.30 etc. Op een werkdag wek ik ze allemaal rond 6.45. Voordat ik ze naar beneden haal heb ik de flesjes melk voor Pep en Pom al klaar en zet ik ze samen op de bank. Wanneer ik moet werken ontbijten we niet samen, maar eten ze met zn drietjes rustig op de bank. Lev kan je nooit pijlen in de ochtend. Hij eet dan een broodje pindakaas of cracker met witte chocopasta en de meiden eten na de fles ook een broodje pindakaas.

Ik breng ze alle drie met de auto naar de opvang zodat ik meteen door kan naar het werk. Rond 7.30 moet ik zorgen dat ik bepakt en bezakt ben, soms loopt het wel uit en dat is niet anders. Die van mij kunnen 2 seconde voor vertrek rustig nog even hun luier vol poepen tot aan hun rug. Als ik vrij ben dan probeer ik de ochtend zo relaxt mogelijk te houden. Vaak zet ik kindermuziek op en dansen we wat rondjes in de woonkamer. Boekjes vinden ze interessant en Lev is gek op tekenen en schilderen. De meisjes willen hier vaak aan mee doen, dus de stift zit vaker op hun gezicht dan op het papier. Wanneer Lev zich afzondert doet hij dat het liefst voor de tv. Hij is dol op Peppa Pig (ik niet) en paw patrol. De meisjes vinden de tv nog niet zo interessant. Rond 09.30/10.00 krijgen ze een bakje met fruit vaak een stukje banaan en druiven of mandarijn. Lev eet alleen een banaan (peuter dóh). Tussen 10 en 12 gaan de meisjes weer naar bed. Het ligt er echt aan hoe ze te pas zijn en hoe moe. Tussendoor ga ik stofzuigen / dweilen en bezig met wat wasjes.

Middag

Op een vrije middag gaan we vaak even naar een van de oma’s en opa’s voor een bakkie pleur. Af en toe naar de kinderboerderij of gewoon even naar de speeltuin. Het speelgoed kunnen ze altijd pakken het héle huis ligt vaak onder maar ze vermaken zich met alles en niets. Soms doen we ook gewoon helemaal niets en blijven we lekker thuis of hebben we een chil dagje. De boodschappen haal ik vaak tussendoor even zelf. I mean, met drie van die kinderen staat het zweet me soms tot aan de bilnaad als ik een winkel binnen moet. Vaak bel ik mijn vader of moeder of ze even een kwartiertje willen oppassen.

De winkels zijn vlakbij dus dat is enorm fijn! Als lunch krijgen de meisjes 1 á 2 broodjes met appelstroop / pindakaas / smeerkaas en beide een volkoren cracker met alleen wat boter. Lev wil niet altijd wat eten.. Vaak eet hij later een cracker met wat chocopasta of alleen met wat boter. De meisjes krijgen tussendoor vaak nog wat druifjes of ander fruit. En tussendoor water, ranja, sap of optimel. Verder krijgen ze over de dag nog wat yoghurt of een knijpzakje én natuurlijk koekjes. Ze zijn hier dol op lange vingers en soepstengels.

Avond

Jeffrey is er vaak wat eerder weer van het werk rond 16.30 / 17.00. Mijn werktijden zijn van 08.30 tot 17.30 het ligt er net aan wat er nog te doen is, soms zijn we wat eerder klaar. Is dat niet het geval dan ben ik rond 18.15 soms zelfs na 18.30 thuis vanwege het verkeer. Daar heb ik soms wat moeite mee omdat de eerste twee rond 19.00 weer naar bed gaan. Mijn moeder kookt vaak een dagje extra voor ons mee en op donderdag eten we bij mijn schoonouders. Van huis uit ben ik gewend om rond 17.00 te eten, mijn kinderen nu ook 😉 Als de kinderen echt niet kunnen wachten eten ze al wat eerder dan ons.

De dagen dat ze op de opvang zijn hebben ze al gegeten als we ze ophalen. Sowieso een keer in week halen we lekker patatjes en een dikke vette snack. Na het eten is het een bombardering in huis en lijken de kinderen net loslopend wild. Rond 18.00 gaan ze in bad, vaak samen. Daarna lekker de pyjama aan en de haren borstelen. We stoeien dan altijd nog even wat op bed en knuffelen vervolgens nog wat op de bank. Ze zijn vaak wel een beetje loom na het badderen. Rond 19.00 gaan de meisjes naar bed, we poetsen eerst nog even de tandjes. Lev loopt vaak even mee en wil zijn zusjes nog een kusje geven. Ik geef ze altijd een aai over hun bolletje en een dikke kus en zeg dan ‘Ik hou van jullie meissies, dromen over mooie dingen.. Tot morgen!’.

Lev gaat om 19.30/20.00 naar bed. Hij heeft dan nog even tijd met mij of ons samen en dan kijken we nog wat tv. Hij krijgt nog wat lekkers en wat drinken en daarna poetsen we zijn tandjes. Hij weet precies hoe hij tijd moet rekken en dat is sóms wel aandoenlijk. Hij vraagt altijd aan een van ons of we nog even bij hem komen liggen. Als Jeffrey thuis is s’avonds dan brengt hij Lev naar bed. We bespreken samen de dag door in bed en die gesprekken zijn écht heel leuk. Zijn woorden gaan van links naar rechts, van voor naar achteren, er klopt vaak geen bal van maar het is zo lief. We hebben altijd een standaard iets wat we tegen hem zeggen; ‘Ik hou van… JOU! Alleen van… JOU! Ik kan niet leven zonder… JOU! Hou van jou! Love you! Slaaplekker! Dromen over mooie dingen!’.

De echte me-time is dan toch wel op de bank met netflix én een heerlijk dekentje en mijn bedsokken. Maar 9/10 is het vaak toch nog even rommelen in huis, bezig met de was, opruimen en de spullen klaarleggen voor de volgende dag. Zelf ga ik meestal tussen 22.00 / 23.00 naar bed. Soms wat eerder en soms wat later. Voordat ik ga slapen kijk ik altijd nog even bij de kindjes. En de volgende dag is alles weer op repeat.

    Leave a Reply