Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

dagritmes

Het dagritme van: Jamilla, Robert, Seff, Eza en Loua

4 november 2019

In ‘het dagritme van..’ kijk je mee met een dag in het leven van een andere mama. Zelf ben ik altijd heel nieuwsgierig hoe anderen het nou doen, het ochtend- of avondritueel. Of hoe de rollen verdeeld zijn thuis. Iedereen heeft zo zijn eigen gewoontes en ritueeltjes gevormd en dat is wat elk gezin uniek maakt. Vorige keer kon je het dagritme van Moniek lezen. Vandaag lees je het dagritme van Jamilla (@j_milla_) en haar drie kids!

Ik ben Jamilla (30) en getrouwd met Robert (35) samen hebben wij 3 kinderen en wonen we in Veenendaal. We hebben 2 zoontjes, Seff (4,5), Eza (3) en ook nog een dochtertje Loua (10 maanden). Robert werkt 4 dagen 9 uur in de IT. Zelf werk ik al 9,5 jaar als designer bij Vingino Jeans (3 dagen in de week)  en daarnaast heb ik nu sinds 2 jaar nog mijn eigen bedrijf als fotograaf, Salted Photography (@salted.photograpy).

Ochtend

Slapen gaat hier de laatste tijd niet heel goed, dus zijn ze vaak vroeg wakker. Ze zijn gemiddeld rond half 7 wakker (vaak eerder al). Dan gaan we naar beneden toe en mogen de jongens even rustig wakker worden met een filmpje op Netflix op de bank. Zo kan ik ondertussen Loua aankleden, verschonen en een fles geven. Dan ga ik vaak met Loua naar boven, kleed ik mijzelf aan en pak ik de kleren voor de jongens. Vaak eten ze dan aan de bar van de keuken een broodje, Loua nog een korstje brood en pak ik ondertussen de tas van Seff in.

Na het broodje eten ga ik de jongens aankleden, want ‘s morgens ze dat zelf laten doen duurt allemaal veel te lang. Daarna kunnen ze nog even spelen voor we op de bakfiets naar school toe gaan. Om 8.15 probeer ik altijd rustig de jassen aan te doen en alle kinderen de bakfiets in te doen en fietsen we naar school toe. Op mijn werkdagen wordt Seff altijd opgehaald door opa om 7.15 en brengt hij Seff naar school toe. Dan breng ik om 7.30 Loua en Eza naar het kdv toe en rijd ik daarna naar het werk toe.

Zodra we Seff naar school gebracht hebben krijgt Loua thuis fruit en gaat dan om 9.30 naar bed toe. Dan heb ik even wat quality time met Eza, ontbijten we samen nog wat en bouwen we een autobaan of spelen met lego. Meestal wordt Loua rond 11.00 uur weer wakker, dan krijgt ze weer een flesje. Daarna gaan we dan meestal op pad of spelen thuis wat. Afgelopen week was het zulk mooi weer dat we heerlijk in de tuin in het zonnetje hebben gespeeld. Loua krijgt dan nog een extra knijpfruitje en soepstengel en Eza een koekje.

Middag

Rond 12.30 uur eten we meestal een broodje.. Loua eet een halve boterham of met niks of met pindakaas en nog een plakje worst ernaast. Eza eet de ene dag super goed en eet hij 1 à 2 boterhammen en de andere dag eet hij maar 3 hapjes. Een lekkere peuter puber dus.

Seff heeft een continue rooster op school en eet dus zijn broodje op school en dan halen we hem om 14.15 op. Om 14.00 hup de kinderen in de bakfiets en gaan we Seff ophalen. Zoals iedereen met naar schoolgaande kinderen vast herkent, de ene keer ga je voor niks want gaat hij bij een ander kindje spelen. Of je hebt er ineens een kind extra bij of ik sta met een huilend kind op het schoolplein want hij wilt zo graag bij iemand spelen.

Wanneer we thuiskomen krijg Loua nog even een soepstengel of een ander koekje (we moeten Loua een beetje bijvoeden om wat reserves te kweken dus krijgt ze wat extra vaak een tussendoortje omdat ze der flessen heel erg slecht drinkt (lang verhaal). En daarna gaat Loua weer naar bed toe.

Uit school mag Seff altijd eventjes op de Ipad zodat hij wat bij kan komen van school, heeft hij echt altijd even nodig. Met wat drinken en een koekje erbij. Eza wil dan de ene keer ook even op zijn Ipad maar Eza houdt dit nooit zo lang vol dus gaat meestal na 10 minuten alweer spelen of hij valt inslaap op de bank. Loua wordt rond 16.00 meestal weer wakker en krijgt dan weer een flesje. De middag vullen we op met in de tuin spelen, kleuren, stiften etc.

Avond

Robert komt meestal rond 17.30 thuis en rond 18.00 gaan we altijd samen een de eettafel eten. Op mijn werkdagen ben ik altijd om 18.00 thuis, precies optijd voor het eten.

Na het eten en opruimen gaan we meestal naar boven toe en mogen de kids in bad (ze gaan hier om de dag in bad door Eza zijn eczeem). Na het bad tandenpoetsen en de pyjama’s aan. Meestal lees ik de jongens nog een boekje voor en stop ik ze in bed brengen en geeft Robert Loua nog een fles en legt haar in bed. Ze liggen meestal tussen 19.00 en 19.30 op bed.

Nu ik nog 2 banen naast elkaar heb werk ik elke avond nog van 20.00-23.00 uur voor mijn eigen bedrijf. Ik beantwoord mails en edit foto’s. Wel probeer ik echt af en toe een avondje op de bank te ploffen naast Robert.

    Leave a Reply