Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

dagritmes

Het dagritme van: Faye, Terry, Tyra, Dyem en Maez

9 september 2019

In ‘het dagritme van..’ kijk je mee met een dag in het leven van een andere mama. Zelf ben ik altijd heel nieuwsgierig hoe anderen het nou doen, het ochtend- of avondritueel. Of hoe de rollen verdeeld zijn thuis. Iedereen heeft zo zijn eigen gewoontes en ritueeltjes gevormd en dat is wat elk gezin uniek maakt. Vorige keer kon je het dagritme van Amber lezen. Vandaag lees je het dagritme van Faye en haar gezin!

Hi! Ik ben Faye (29) (@faye.bone), getrouwd met Terry (35) en samen runnen we een gezin van 5 koppen in het altijd bruisende Almere. We hebben samen 3 dochters. Tyra (14), gevolgd door Dyem (8), en de jongste van het gezin, Maez (2). Naast het runnen van onze georganiseerde chaos, werk ik 3 dagen in de week op het hoofdkantoor van Zara als Finance administrator. Ook ben ik ‘zo nu en dan’ creatief bezig op Social. Ter werkt full-time als facilitair medewerker bij kinderopvangcentrum Kindergarden.

Zowel Tyra als Dyem gaan 5 dagen in de week naar school. Tyra komt op tijden thuis dat er altijd al 1 van ons thuis is. Dyem wordt op de dagen dat wij werken opgehaald door oma of haar tante. Maez gaat 2 dagen in de week naar de creche en 1 dag naar oma. We mogen in onze handjes knijpen met onze familie als zo’n fijne achterban. Daarnaast zijn zowel Ter als ik in de mogelijkheid om grotendeels onze uren zelf in te delen. Zo kan er altijd 1 van ons de meisjes naar school en de creche brengen, en de ander de meisjes weer kan ophalen bij de creche of opa en oma. Intens blij dat we het allemaal zo kunnen opvangen!

Ochtend

Onze routine verschilt echt per dag, dit i.v.m. of ik werk ja of nee. Op werkdagen sta ik om half 7 op samen met Tyra. Beiden maken we ons klaar en zij vertrekt even na 7 de deur uit en ik om 7:20. Ik zorg er altijd voor dat de kleding de avond van te voren klaar ligt voor de meisjes en dat het tasje van Maez is ingepakt. Ter heeft de leiding over de broodtrommels van Tyra en Dyem. Op dinsdag en donderdag brengt Ter zowel Dyem als Maez naar schooltje of naar oma. Op maandag, woensdag en vrijdag ben ik verantwoordelijk voor de wegbrengservice.

Maez krijgt als ze wakker word een flesje melk, en de andere meiden zorgen voor hun eigen ontbijtje (melk met cereal). Zelf ga ik altijd met een lege maag de deur uit en eet ik yoghurt op mijn werk. Mezelf een beetje in de steigers zetten doe ik in de trein. Als ik vrij ben dan breng ik samen met Maez, Dyem naar school en gaan we daarna samen op pad. De ene keer thuis wat eten en spelen, andere keer gaan we naar het park en ergens lekker ontbijten. Of ik plan een playdate!

Middag

Als ik vrij ben gaat Maez rond 12 uur naar bed en slaapt ze gemiddeld zo’n 2 uur. Om 2 uur haal ik Dyem op van school. Na school gaan we altijd een broodje eten, en als het lekker weer is, een ijsje halen of naar de speeltuin. Dyem speelt vaak buiten, en Maez en ik spelen dan lekker samen. Een puzzeltje, met de blokken of buiten in de tuin. Op woensdag gaat Dyem na school naar Crossfit en doet Maez op een afstandje mee.

Op werkdagen worden de meiden opgehaald door Ter rond 5 uur en ik ben altijd thuis rond kwart voor 6. In principe bestellen we 1x in de week boodschappen waardoor we altijd eten in huis hebben. 9 van de 10x kook ik. Maar mocht ik het niet redden ivm het OV, dan kookt Ter. Maar moet ook eerlijk bekennen dat we er soms ook voor kiezen om iets af te halen. Iets met te lui/moe na het werk.

Avond

We eten vaak zo rond een uur of half 7. Maez heeft op de dagen dat ik werk al gegeten op de creche maar snoept vaak nog wat mee met ons. We eten altijd gezellig met z’n allen aan tafel en nemen de dag door. Na het eten mogen de meiden iets voor hun zelf doen. Maez kijkt graag een filmpje (Free Willy is momenteel favoriet), en de andere meiden doen of huiswerk, lezen een tijdschrift of kijken mee met de film. Onderwijl ruimen wij de tafel af en doen de vaat (vaatwasser stuk momenteel dus oldskool afwassen en drogen).

Maez gaat rond half 8 naar boven. Als ze in bad gaat iets eerder. 1 van ons gaat met haar rustig naar boven en de ander maakt haar flesje klaar. Het flesje zijn we aan het afbouwen, maar het is voor haar meer een ritueeltje wat er in zit, dan dat ze het echt nodig heeft. We verschonen haar luier en trekken een pyjama aan. Zelf mag ze altijd een boekje uitkiezen, en terwijl ze haar flesje drinkt lezen we een verhaaltje. Ze wilt altijd na het verhaaltje het boek mee in haar bedje zodat ze het boek een kus kan geven. Daarna leggen we haar neer met haar speen, doek en knuffeltje en geven haar een kus. Ze valt dan vrijwel direct in slaap.

Dyem gaat om kwart voor 8 naar boven om te douchen en ligt dan om 8 uur in bed. Om en om lezen we haar een verhaal voor uit ‘Bedtijd verhalen voor rebelse meiden’. Ze is er dol op! In het weekend doen we ook wel eens ‘Weltrusten Yoga’. Hierin staan allerlei oefeningen die er voor zorgen dat ze rustig in slaap valt. Dyem heeft erg moeite met in slaap komen en dit wil dan wel helpen. Ook blijven we een aantal keer per week even naast haar liggen en laten we altijd een zoutlampje aan staan.
Tyra gaat rond half 9 naar boven. Voor haar leeftijd misschien redelijk vroeg, maar omdat ze vroeg de deur uit moet en echt haar slaap nodig heeft, werkt dit goed voor haar.

Als alle meiden op bed liggen, rommel ik altijd wat in huis. Ene keer de was, andere keer nog in de keuken of we ploffen samen neer op de bank. Netflix is a b i t c h, want die zorgt er elke keer voor dat we later dan gepland in onze bed liggen. Gemiddeld gaan we tussen 23.00 en 23.30 naar bed.

Faye heeft ook een super mooie website: fayebone.nl. Neem zeker eens een kijkje voor haar leuke blogs!

    Leave a Reply