Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

dagritmes

Het dagritme van: Aranka, Roel en Rhys

15 januari 2020

In ‘het dagritme van..’ kijk je mee met een dag in het leven van een andere mama. Zelf ben ik altijd heel nieuwsgierig hoe anderen het nou doen, het ochtend- of avondritueel. Of hoe de rollen verdeeld zijn thuis. Iedereen heeft zo zijn eigen gewoontes en ritueeltjes gevormd en dat is wat elk gezin uniek maakt. Vorige keer kon je het dagritme van Willemine lezen. Vandaag lees je het dagritme van Aranka (@arankaverberne) met haar man en zoontje van anderhalf!

Hi! Ik ben Aranka, 30 jaar, (nog niet) getrouwd maar een geregistreerd partnerschap met Roel (31). We wonen met onze zoon, Rhys Luan (roepnaam Rhys: spreek je uit als Reis) van 1,5 jaar oud en hond Jyn in Alkmaar.

In 2006 waren we een paar weken samen, maar verloren elkaar uit het oog. Of laat ik het zo zeggen, Roel kwam een keer niet opdagen op een “date” en dat was het einde van ons avontuur. Totdat we elkaar 3,5 jaar geleden weer tegen kwamen na 10 jaar en ik het hem toch had vergeven van de laatste keer (haha). We besloten op date te gaan en dit voelde meteen weer goed, sindsdien zijn we onafscheidelijk.

Als we doordeweeks aan het werk zijn past een van onze moeders op ons zoontje, waar we heel dankbaar voor zijn. Op zaterdag is het papa-dag. Zelf ben ik werkzaam in een hotel in Schoorl als Front- en Backoffice medewerker voor 3 – 4 dagen in de week. Daarnaast run ik nog mijn eigen bedrijf Aranka Creative. Bij mij kun je terecht voor een eigen huisstijl voor je onderneming. Ook maak ik persoonlijke illustraties. Dit is allemaal te zien op mijn instagram @arankacreative. Roel werkt fulltime als aftersales manager bij een autobedrijf in Alkmaar.

Ochtend

Ons dagritme verschilt met of ik moet werken of vrij ben. Mijn werkdag begint vaak pas om 12:00, dus elke ochtend is eigenlijk wel hetzelfde. We hebben de enorme mazzel dat ons zoontje vaak pas na 08:00 wakker is of soms wel 08:30/09:00. Het komt wel voor dat hij een enkele keer in de nacht wakker schrikt, maar gelukkig kunnen we hem snel troosten.

Ik haal Rhys uit bed en zet hem beneden op de bank met de tv aan zodat ik even rustig zijn ontbijt klaar kan maken. Roel is inmiddels al vanaf 07:30 de deur uit en voordat hij vertrekt laat hij Jyn altijd even uit. ‘S ochtends krijgt Rhys ontbijtpap en dit geef ik hem op de bank. Vrijwel direct zodra zijn pap op is gaat hij van de bank af om naar zijn speelgoed te lopen.

 

Rond een uur of 10 maak ik altijd een bakje vers fruit voor hem klaar en dit eten we ook op de bank. Rhys gaat rond 11:00 weer naar bed en dan heb ik de tijd om voor mijn eigen bedrijf aan de slag te gaan. Mijn kantoor heb ik boven bij ons op zolder, dus dit is voor mij ideaal om te werken.

Middag

In de middag is Rhys meestal rond 13:30 wakker. Als ik een druk schema heb, is er vaak geen tijd om mezelf klaar te maken als hij slaapt, dus zodra Rhys wakker is, maak ik een broodje voor hem en eten we samen op de bank. Daarna gaan we naar boven en stappen we samen onder de douche. Terwijl ik mijzelf klaar maak speelt Rhys boven en voornamelijk naast mij op de grond in de badkamer.

In de middag gaan we samen de hond uitlaten in het park of de duinen en daarna loop ik met Rhys in de buggy vervolgens naar het winkelcentrum wat nog geen 10 minuten lopen is. Daar doen we de boodschappen en soms shoppen we nog even in de winkels rondom de supermarkten.

Avond

In de avond begin ik met koken en wachten we totdat Roel thuiskomt. Hij is meestal rond 17:30 thuis. Rhys eet niet altijd met ons mee, omdat wij vaak iets eten wat hij dan niet helemaal op eet en dan vind ik dat hij niet genoeg heeft gegeten. Daarom geven wij hem een potje babyvoeding en proberen dit altijd wel eerder te geven dan wij gaan eten. Hij ziet dan vaak wat wij eten en krijgen we voor geen mogelijkheid zijn voeding naar binnen en dan denk je misschien waarom laat je hem niet mee eten? Nou… zodra wij hem een eigen bordje geven met hetzelfde eten, komt het vaker voor dat hij dit niet wil.

Vanaf het moment dat hij vaste voeding mocht heb ik hem vaak genoeg geprobeerd om eigen gemaakte babyvoeding te geven, maar dit ging er niet in. Deze strijd heb ik daarom ook opgegeven. Of dit wat zegt over mijn kookkunsten weet ik niet, mijn man is vaak wel tevreden dus zo slecht kan het niet zijn. Wat betreft het avondeten zijn we dus nog een beetje zoekende.

Na het avondeten is de bom in huis ontploft en opruimen doen we ook pas als Rhys op bed ligt anders is het dweilen met de kraan open. Rond 18:30 krijgt Rhys zijn flesje met pap en dit weet hij zo goed, want zodra hij het ziet gaat hij al op de bank liggen in de positie om verschoond te worden.

Na zijn flesje worden de tandjes gepoetst en om 19:00 brengt een van ons Rhys naar bed. Dit gaat altijd met een standaard ritueel: in de slaapzak met zijn knuffel ‘sjaapie’ (een schaap van de Ikea met muziekje. Hier hebben we een stand-in van maar daar trapt ie helaas niet in). En “white noise”-geluiden in zijn slaapkamer (via een iPad op vliegtuigmodus. Deze wordt langzaam minder na 15 minuten en gaat weer aan zodra Rhys geluid maakt of er omgevingsgeluiden zijn). Ook is er een nachtlampje aan.

Vanaf zijn geboorte heb ik deze geluiden aan staan zodra hij slaapt. We merken dat hij hier heel rustig van wordt en ik durf dit daarom nog niet uit de routine te halen. Als hij uit logeren is geeft dit hem een gevoel van veiligheid denk ik zelf. Als Rhys op ligt ga ik boven verder werken tot 22:00. Samen kijken we nog even tv in bed en gaan vervolgens rond 23:30 slapen.

 

  • Avatar
    Reply
    Saskia
    26 juli 2020 at 08:26

    Leuk om dit te lezen! 🙂 Ik zou graag mee doen met deze rubriek.

Leave a Reply