Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

kids

Filip’s babykamer roomtour

4 februari 2019

Toen ik zwanger was van Filip kon ik urenlang Pinterest afstruinen voor babykamer inspiratie. Ik vond het heerlijk om te kunnen spieken in andermans babykamers en te zien waar diegene alle spulletjes vandaan had! Vandaag deel ik Filip’s kamertje met jullie. Dit is misschien wel mijn lievelingskamer in het hele huis, ik ben gek op de rustige kleuren en het lichte hout dat overal terugkomt.

Natuurlijke tinten

Op de muur zit kiezelgroen van Flexa. Het is de perfecte grijsgroene tint, precies waar ik naar op zoek was. Ik ben nog steeds verliefd op deze kleur, het is zo rustgevend. Voordat ik zwanger was had ik helemaal niets met de kleur groen. Nu heb ik super veel groene items en kleding voor Filip. Grappig hoe je mening helemaal kan veranderen toch?

Op de grond ligt een antiek vloerkleed dat van mijn overgrootouders is geweest die in Indonesië woonden. Ik vind het echt een tof idee dat er in Filips babykamertje een kleed met een geschiedenis ligt. Hij is wel even professioneel gereinigd voordat ik hem neerlegde. Ik krijg vaak vragen waar ik het kleed vandaan heb, dus heb ik gezocht naar alternatieven. Hier en hier zijn twee kleden met dezelfde look.

Kapstokje

Aan de linkerwand hangt een kapstokje van Iris Hantverk, hier hang ik mooie spulletjes aan die ik om de zoveel tijd vervang voor iets anders. Op deze manier is er steeds een beetje afwisseling in zijn kamertje.

Van links naar rechts: gevlochten ringsling van Moon Sling, wagenspanner van DeemDesign Amsterdam, vlieger van BisoudeLou, naambordje van Little MishMash, wandhanger van How Is It Hanging? en schoentjes van Mockies. Op het kapstokje staat een houten olifantje van Ostheimer en ligt er een leeuw rammelaartje van LeoLeo.

Daaronder staat een vierkant kastje van Ikea. In het ronde mandje (ook Ikea) bewaar ik wat speelgoed. Ernaast staat een klein knuffeltje van Konges Sløjd. Daarnaast Filip’s schoenencollectie. De grijze met veters zijn van XQ babyshoes, de lichtgrijze van Boumy, bruine met veters van EasyPeasy en de donkerbruine van Mockies. In het kastje staat een rieten mand van Dille&Kamille met daarin houten blokken. In het linkervak een stapeltoren van Grimm’s, een kiepwagen van Wonderworld en een brandweerauto van Bajo. Daar heeft Filip de ladder al af gesloopt haha. In de onderste twee bakken zit Duplo en nog wat ander oud speelgoed van Summer.

Nachtvoedingen

In deze stoel zit ik ‘s nachts. Overdag krijgt hij zijn flesjes beneden maar als hij rond 23:00 of later wakker wordt krijgt hij ze op zijn kamertje. De stoel kocht ik bij een outlet in de Villa Arena. Hij zit echt heerlijk en met het schapenvachtje is hij ook nog lekker warm. Dat is vooral in deze wintermaanden wel zo prettig als ik in het holst van de nacht mijn bed uit moet. Ik kreeg hem van mijn moeder die hem nog had liggen.

Boven de stoel hangt een mobiel van Flensted. Deze werkt niet op batterijen maar gaat heel langzaam bewegen als er wind langskomt, bijvoorbeeld als je langsloopt. Filip kijkt er soms naar tijdens het drinken van de fles.

Verschoonmandje

Filip’s kamer is niet heel klein, maar er is geen ruimte voor een gigantische commode. Ik koos voor praktisch en kocht een ladekast van Ikea. Deze kunnen we ook als gewone kast blijven gebruiken als Filip op een gegeven moment uit de luiers is. Er bovenop ligt een verschoonmandje van Olli Ella. Op de vraag of het handig is; ik vind het niet per sé onhandiger dan een gewoon verschoonkussen. Hij rolt er niet zomaar af, maar nu moet ik wel zeggen dat Filip een heel rustige baby is. Ik heb wel zelf een matrasje voor erin gemaakt. Stuk foam op maat knippen, waterafstotende stof eromheen naaien en klaar is kees. Daar past dan weer prima een wieghoeslaken omheen. Verschoonkussenhoezen ook trouwens.

Het wandrek is van MadeByWoood. Op de plankjes van links naar rechts en van boven naar beneden: gevlochten mandjes van H&M Home, stapelfiguren van Wooden Story, katoenbollen schets van BabyBotanic, geboortekaartje van Festikaart, giraffe knuffeltje van Warmies, luiers van Lillydoo, billendoekjeshoes van Born Copenhagen, rollers met essentiële oliën van Doterra, amber kettinkjes van Ziloen, billencreme van Moonbaby Naturals en Weleda en houten muisje van Sarah & Bendrix.

Welterusten

Planten maken een kamer af, het brengt leven in het geheel. Deze vioolbladplant heeft niet veel verzorging nodig en kleurt prachtig bij het vloerkleed. Ik kocht hem, en het mandje, bij Tuincentrum Osdorp. Filip’s ledikantje is van Ikea. Het allersimpelste en allergoedkoopste bedje en precies wat ik zocht. Boven het bed hangen dierenposters van The Animal Print Shop. Ik heb ze al sinds ik zwanger was van Summer! Ik bestelde ze in Amerika.

In zijn bedje ligt een custom made hoeslakentje met katoenbolletjes van Baby Botanic. Binnenkort vertel ik hier meer over! Filip slaapt in een wollen slaapzak van Reiff. Echt waanzinnig lekker warm. Verder slaapt hij onder een plaid van H&M Home en daaroverheen vaak nog een andere deken. Zijn knuffeltje is van Sussekind.

De kledingkast is wederom een mega cheap geval. Hij is van Leenbakker en lichtelijk aan de gammele kant. Ik weet niet of hij super lang mee zal gaan, ik heb hem puur gekocht voor de kleur haha. Er zaten spuuglelijke plastic greepjes bij, die heb ik vervangen voor leren greepjes. Op deze manier past hij weer mooi bij het wandkastje. De letters die erop staan zijn volgens mij van Xenos, ik heb ze gekregen.

Als je nog vragen hebt wat betreft het kamertje, laat het me dan weten! Binnenkort ga ik Summer’s kamer afmaken en dan zal er ongetwijfeld een kinderkamer roomtour komen :-).

 • Avatar
  Reply
  @herbarefootisland
  4 februari 2019 at 10:04

  Zo mooi ik word er ook helemaal zen van, groen is een prachtige kleur en I love it. Ik kom wel eens op bezoek :)))

  • elisemilou
   Reply
   elisemilou
   13 maart 2019 at 21:50

   Zou gezellig zijn!!!

 • Avatar
  Reply
  Agatha
  12 februari 2020 at 16:56

  Hallo,

  Mooi, rustig kamer! Mijn vraag ik waar heb je de gordijnen gekocht?
  Graag je reactie. Alvast bedankt ! Agatha

  • elisemilou
   Reply
   elisemilou
   13 februari 2020 at 00:40

   Hoi Agatha,

   Die zijn van Hema!

   Groetjes,
   Elise

Leave a Reply