Instagram

Follow Me!

dagritmes

Het dagritme van: Lois, Hilbert en Belle

31 juli 2019

In ‘het dagritme van..’ kijk je mee in een dag van het leven van een andere mama. Zelf ben ik altijd heel nieuwsgierig hoe anderen het nou doen, het ochtend- of avondritueel. Of hoe de rollen verdeeld zijn thuis. Iedereen heeft zo zijn eigen gewoontes en ritueeltjes gevormd en dat is wat elk gezin uniek maakt. Vandaag bijt Lois (@loiskruidenier) de spits af! Lees mee hoe zij de dag spendeert met haar peuter meisje.

Mijn naam is Lois Kruidenier (28) en ik woon met mijn man Hilbert (38) en onze dochter Belle (2) in Schiedam. Ik ben een geboren en getogen Rotterdamse dus verhuizen naar Schiedam was een flinke stap, maar de rust bevalt me ontzettend. We fantaseren nu zelfs wel eens om nog verder de stad uit te gaan.
Ik ben nu 25 weken zwanger van ons tweede meisje en ik ben recentelijk gestopt met mijn werk in de horeca. Mijn man is eigenaar van een ontwerpbureau en Belle gaat 2/3 dagen per week naar de peuterspeelzaal.

Ochtend

Vannacht was een pittige nacht. Voornamelijk door de hitte. Met 25 graden in onze slaapkamer kon ik de slaap heel moeilijk vatten en ook Belle werd een paar keer wakker voor een flesje. Dat maakte ze vanochtend wel goed door heel zachtjes ‘mama’ te fluisteren en opeens met haar vrolijke hoofdje aan mijn bedkant te staan. Sinds drie dagen slaapt Belle in haar ‘grote meiden bed’ en dat gaat heel goed. Ze kan nu zelf haar bedje in en uit klimmen, de deur open maken en onze kant op komen. Dolle pret natuurlijk.

Wij zijn vrijwel elke ochtend om 7.00 uur wakker. Belle meestal iets eerder maar ze heeft een lampje in haar kamer die pas om 7.00 uur groen wordt, wat betekent dat ze uit bed mag. Dan kruipt Belle meestal nog even bij ons in bed om een flesje melk te drinken of neemt Hilbert haar naar beneden en eten zij samen pap, zodat ik nog even kan liggen of rustig onder de douche kan springen. Daarna los ik Hilbert af zodat hij kan douchen en neem ik Belle weer mee naar boven om haar te wassen en aan te kleden. 

Als we daar mee klaar zijn zitten we meestal nog even met z’n drieën aan de keukentafel en ontbijt ik met een boterham, drinkt Hilbert koffie en eet Belle nog een cracker of wat fruit. Hilbert gaat iedere doordeweekse dag op de fiets naar zijn werk in Rotterdam, en heel soms met de auto. Op maandag en woensdag springen Belle en ik ook op de fiets en breng ik haar naar het KDV. Op de fiets noemt ze al alle namen van de leidsters en de kindjes op en zingen we liedjes of noemen we de kleuren van de auto’s. 

Op alle dagen dat Belle en ik samen zijn starten we wat langzamer. Dan speelt zij in de woonkamer terwijl ik de vaatwasser uitruim, de keuken poets en het huis stofzuig (iedere dag ja, dat krijg je met een lichte vloer). 

Omdat Belle nog een middagdutje doet wil ik altijd in ieder geval één keertje naar buiten zijn geweest in de ochtend. Meestal gaan we dan rond 9 uur naar de supermarkt of de bibliotheek. In de supermarkt mag Belle altijd met zo’n klein boodschappenwagentje rondlopen en gooit ze daar met een heel serieus hoofd allemaal spulletjes in.
Bij de bibliotheek leveren we onze oude boekjes in, lezen we wat en zoeken we nieuwe boekjes uit die weer mee gaan naar huis. Boekjes lezen vind ik een van de allerleukste dingen om samen te doen en ik stop daar dus ook veel tijd en energie in. Onze lievelingsboekjes lezen we iedere dag.

Wanneer we dan weer thuis komen eten we samen nog een boterham op de bank, mag Belle heel even tv kijken en breng ik haar rond 12 uur naar boven voor haar middagdutje. Op een goeie dag slaapt ze dan ongeveer 2 uur en sinds de zwangerschap doe ik dan ook vaak even mijn ogen dicht. 

Middag

In de middag probeer ik vaak afspraakjes te plannen. Soms gaan we bij de buren langs, soms komen mijn ouders of vriendinnen hierheen. Als we geen plannen hebben gaan we dan meestal naar de speeltuin voor ons huis of fietsen we naar Diergaarde Blijdorp. Op regenachtige dagen probeer ik altijd een leuke binnenactiviteit te doen, tekenen, knutselen of koekjes bakken. 

Ik kook vrijwel iedere dag. Ik kan ontzettend genieten van koken, vooral de Indische gerechten uit mijn familie maak ik met trots en plezier. Iedere zondag maak ik een lijst met recepten voor de hele week en doe ik de weekboodschappen online.
Meestal begin ik rond 17.00 uur aan het eten. Vaak is Belle dan een beetje humeurig en vraagt ze veel van mijn aandacht. Netflix is dan mijn redding. Ik zet Belle op de bank met een bakje rozijntjes en dan mag ze even lekker naar Casper en Emma kijken. Als ik zelf ook moe ben kijken we samen een Disney film.

Rond 18.00 uur komt Hilbert thuis, soms later omdat hij de tijd uit het oog verliest. De ene keer zitten wij al te eten, de andere keer staat het eten net klaar. Hij valt altijd met zijn neus in de boter. In het weekend heb ik niet altijd zin om te koken dus dan bestellen we wat, meestal patat op vrijdag! Dat is ook de enige dag dat we op de bank voor de televisie eten. Op alle andere dagen gewoon gezellig met z’n drietjes aan tafel. Na het eten ben ik de eerste die van tafel gaat om de vaatwasser in te ruimen of op de bank te kruipen. Belle en Hilbert eten dan samen altijd nog wat yoghurt met honing, maar daar hou ik dus niet van. 

Als het lekker weer is gaan we dan nog even met z’n drietjes naar buiten. Een wandeling door de buurt of een kleine fietstochtje. Anders hangen we lekker voor de tv en moet Belle altijd nog even flink stoeien met haar papa. 

Avond

Rond 19.00 uur drinkt Belle nog een flesje warme melk op de bank zodat ze tot rust komt en daarna gaan we samen naar boven. Tandjes poetsen en in bad is Hilbert zijn taak. Wanneer ze schoon en droog is leg ik haar op bed. Terwijl ik haar luier verschoon en haar pyjama aan trek zing ik altijd oude slaapliedjes uit mijn jeugd zoals Soeja Soeja Prikkeltje.
Daarna lezen we samen een boekje op haar bed, soms twee, en Belle kent bijna alle boekjes uit haar hoofd. Vooral Rupsje Nooitgenoeg en Sssst, de Tijger Slaapt zijn favoriet. Als de boekjes uit zijn leg ik haar neer met haar aapje en haar konijn en geef ik haar nog een dikke kus. Soms horen we haar nog een beetje brabbelen over de babyfoon maar meestal slaapt ze meteen. 

De rest van de avond spenderen Hilbert en ik meestal op de bank. Ik kijk lekker televisie en hij kijkt met een schuin oog mee terwijl hij altijd nog wat werk doet. Soms doen we een potje scrabble, lekker ouderwets. Zelf gaan we altijd tussen de 22.00 en 23,00 uur naar bed. Vroeger begon de avond voor ons pas rond die tijd, haha. 😉

    Leave a Reply