Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

dagritmes

Het dagritme van: Anieke, Willem, Joes en Dieze

21 januari 2020

In ‘het dagritme van..’ kijk je mee met een dag in het leven van een andere mama. Zelf ben ik altijd heel nieuwsgierig hoe anderen het nou doen, het ochtend- of avondritueel. Of hoe de rollen verdeeld zijn thuis. Iedereen heeft zo zijn eigen gewoontes en ritueeltjes gevormd en dat is wat elk gezin uniek maakt. Vorige keer kon je het dagritme van Aranka lezen. Vandaag lees je het dagritme van Anieke (@aniek_e) met haar man en zoontje van anderhalf!

Ik ben Anieke. Ik woon samen met Willem en onze kinderen Joes (4) en Dieze (1) in een dorpje in het oosten van het land, in Haaksbergen. Dat is vlakbij Enschede/Hengelo.

Ik werk met verstandelijk beperkte mensen, onregelmatige tijden. Al heb ik nu wel vaste diensten, wat erg prettig is.
Willem heeft een eigen bedrijf in de automatisering, en werkt erg veel. De kinderen gaan op maandagmiddag naar de opvang/bso, en de dinsdagmiddag past mijn schoonmoeder op. Ik werk maar 17 uur, omdat ik nog 4 uur ouderschapsverlof opneem. Ik werk nu 2 avonden en om het weekend een zaterdagavond. Ideaal.

Ochtend

Poeh, Dieze was erg veel aan het hoesten vannacht. We zijn er een paar keer uit geweest voor haar.
Joes heeft een wekkerschaapje, en deze gaat om 7:10 uur af. Dan weet hij dat hij eruit mag komen. Dieze slaapt meestal langer.
Wij gaan er dan ook mee uit om 7:10 uur. Ik kleed me dan aan en Willem gaat naar de badkamer met Joes. De kleren van Joes liggen dan al klaar.
Op de dagen dat Willem niet weg hoeft, kan hij helpen in de ochtend. En gaat hij vast met Joes naar beneden, ik maak me dan klaar. Haal Dieze eruit, kleed haar aan en ga dan ook naar beneden om te ontbijten. Dieze krijgt vandaag oude kleren aan omdat ze vanmiddag naar de opvang gaat.


Joes en Dieze ontbijten verschillend, de ene keer is het yoghurt dan pap. Maar ook wel eens een boterham. Ik ontbijt meestal havermout of crackers. Wij ontbijten altijd in de keuken aan tafel.
Daarna pakken we het trommeltje met alle haarspullen, Joes heeft wat langer haar. Daar doe ik Naïf haar-lotion in, Zwitsal goedemorgen-lotion en wat gel. Bij Dieze maak ik een staartje.
Snel nog fruit klaarmaken voor Joes en zijn drinkbeker. En dan de jassen aan.
We wonen vlakbij school, dus we gaan lopend. Dieze gaat in de kinderwagen. Eenmaal thuis vouwen we de was op, alleen trekt Dieze meer was uit de mand dan ik erin doe….. Zucht.

Middag

Om 12.00 uur is Joes uit school. Maar Dieze moet rond 12.30 op de opvang zijn.
Willem luncht vaak thuis tussen middag maar is er helaas vandaag niet, dus dat is even haasten. Joes wilde niet overblijven en koos ervoor om Dieze mee weg te brengen.
Dieze geef ik voor we naar school gaan alvast een boterham. Joes eet 1 boterham thuis en neemt een krentenbol mee in de auto.


De opvang is een dorpje, 5 min rijden, verderop. Hier hebben we bewust voor gekozen, omdat het op een boerderij is en de kinderen veel buiten zijn.
We zijn daar om 12.30 en zeggen Dieze gedag. Eenmaal thuis kan Joes nog even iets drinken en even spelen. En dan moet hij om 13.00 uur weer op school zijn.
Op dagen dat ik thuis ben gaat Dieze van 12.30 – 14.30 naar bed en breng dan met de babyfoon Joes naar school. Omdat we op 400 meter van school wonen, kan dit prima. Ik heb dan even tijd om wat in huis te doen, opruimen en de was. Om 14.30 loop ik naar mijn werk. De kinderen eten op de opvang, dus dat scheelt Willem koken en tijd.

Avond

Hij haalt ze om 17.30/17.45 op. Thuis kunnen ze nog even spelen en dan in bad. En dat is vaak nodig na een middag op de boerderij, haha. Normaal gesproken eten we samen en spelen daarna nog wat in de woonkamer. De kinderen gaan samen naar boven, daar poetsen we in de badkamer de tanden. Dieze krijgt daarna op haar kamer een flesje. En Joes lezen we op zijn kamer een verhaal voor. Ze slapen beide vrij snel en goed in en over het algemeen gaat het ’s nachts ook erg goed.
Ik ben vanavond om 21.30 vrij en loop dan naar huis. Thuis hang ik nog snel even een wasje op en plof dan op de bank met wat drinken… Rond 22.30 uur ga ik naar bed. Als ik niet heb gewerkt, ga ik rond 21.30/22.00 uur naar bed. Ik heb vannacht ook bereikbaarheidsdienst, dus leg mijn kleren naast mijn bed. Gelukkig ben ik nog nooit ’s nachts opgeroepen, maar het kan zomaar.

    Leave a Reply