Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

dagritmes

Het dagritme van: Amber en Lilou

26 augustus 2019

In ‘het dagritme van..’ kijk je mee met een dag in het leven van een andere mama. Zelf ben ik altijd heel nieuwsgierig hoe anderen het nou doen, het ochtend- of avondritueel. Of hoe de rollen verdeeld zijn thuis. Iedereen heeft zo zijn eigen gewoontes en ritueeltjes gevormd en dat is wat elk gezin uniek maakt. Vorige keer kon je het dagritme van Anneke lezen. Vandaag lees je het dagritme van de creatieve Amber en haar peutermeisje Lilou!

Hoi! Mijn naam is Amber(29) (@amberdevreng) en ik woon de helft van de tijd samen met mijn dochter Lilou (3). Haar vader en ik zijn uit elkaar sinds Lilou ongeveer 9 maanden was. Afgelopen jaren waren zwaar al is onze band goed. Het is dan heel erg zoeken naar wat het beste past, ritme etc en hoe dan ook blijft de situatie natuurlijk enorm k u t.

Nu, zo’n drie jaar verder hebben we ons ritme eindelijk een beetje gevonden. Ik werk nu sinds een paar maandjes officieel voor mezelf, waar ik stiekem wel een beetje trots op ben dat dat zo is gelopen. Ik ben graphic designer, illustrator maar doe ook styling.
Mijn werk kan ik nu vrijwel altijd om Lilou heen plannen. Dit omdat werken met haar bijna geen doen is en ik haar de helft van de week heb. Zo kan ik haar mijn volle aandacht geven en volle bak werken als ze slaapt of bij haar vader is.

Ochtend

We staan dus ook op wanneer we willen. Lilou wordt altijd tussen 8:30 en 9:00 wakker en ik dus ook. Op dinsdag en donderdag gaat ze naar peuterspelen waarvan dinsdag mijn dag is. Dat is dus ook de enige dag dat de wekker staat. Als we rustig wakker geworden zijn (oke niet altijd even rustig want haar motor staat gelijk op volle toeren) eten we een boterham of wat yoghurt op de bank. Ik geef haar dan ook gelijk wat wortels want Lilou is een vreselijk slechte eter en is gelukkig wel dol op wortels dus die stop ik dan ook gedurende de hele dag in haar handjes. Vaak gaan we daarna altijd wel even de deur uit. Of naar de stad, speeltuin, langs m’n ouders of spreken we af met vrienden.

Middag

Smiddags eten we een broodje, werk ik er nogmaals wat wortels in of wat fruit en spelen we samen. Ik rommel dan wat in huis, probeer vaak achter haar kont aan op te ruimen wat natuurlijk altijd achteraf een enorm slecht plan blijkt te zijn. Soms lukt het wel wat te werken als ze er is. (Want een hele dag zonder werk knaagt weer aan me vanwege altijd vele deadlines).
Dan kijkt ze even tv en kan ik wat portretten maken. Maar soms als ik iets moet schilderen bijvoorbeeld doet ze gezellig met me mee. Ze is ook echt gek op schilderen, kleien en knutselen dus dat is top want hoe gezellig is het om samen te ‘werken’. Dit doen we dan ook vaak onder het genot van koekjes en thee.
Ze zit nu al een hele tijd tussen middagdutjes in, als in ze wilt nog heel graag slapen maar dan pas rond 17h. Enorm lastig want dan slaapt ze tot 19h en slaapt ze s avonds pas weer heel laat.

Avond

Dus nu als ze rond 17h moe is en eigenlijk een dutje wilt doen zet ik haar in bad. Dat vindt ze heel leuk, blijft ze goed wakker en hebben we na het eten meer tijd over.
Daarna koken we samen, wat best gezellig is want ze helpt me altijd snijden en m’n pollepels zijn altijd extra schoon omdat ze 6 keer gewassen moeten worden onder de kraan. Maar stiekem heb ik echt een hekel aan koken. Lilou eet nog steeds alles los, pasta, noodles, rijst, aardappeltjes. Alles zonder saus en vooral zonder groente. Voor haar hoef ik dus niet veel moeite te doen (geloof me, echt geprobeerd overal groente in te moffelen). En dus doe ik voor mezelf ook weinig moeite. Vaak een makkelijke hap.

Daarna tanden poetsen, dansen we vaak nog even en springen we op bed. Boekje lezen en bespreken we de dag. Dat vind ik stiekem het allerleukst. Ze kan zo gezellig de dag navertellen op haar eigen manier. Slapen doen we altijd samen, bij mij in bed. Vinden we beide fijn en er is toch plek zat. Ze wilt ook samen met mij in slaap vallen. Zodra ze slaapt (rond 20h) ga ik er meestal weer uit om binnen nog even te werken.
Vaak ga ik door tot zo’n 00-01h. Ze wordt wel altijd nog zo’n 2x per nacht wakker, als het niet vaker is. Dat is wel echt slopend maar ga er vanuit dat dat ooit over zal gaan. Wel kijk ik dan heel stiekem weer uit naar de nachtjes die ik voor mezelf heb. Haar warme handjes missen maar een tikkeltje beter slapen en bijtanken.

    Leave a Reply