Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

dagritmes

Het dagritme van: Ajgul, Matthijs, Eshgin & Lenn

8 augustus 2019

In ‘het dagritme van..’ kijk je mee in een dag van het leven van een andere mama. Zelf ben ik altijd heel nieuwsgierig hoe anderen het nou doen, het ochtend- of avondritueel. Of hoe de rollen verdeeld zijn thuis. Iedereen heeft zo zijn eigen gewoontes en ritueeltjes gevormd en dat is wat elk gezin uniek maakt. Vorige keer kon je het dagritme van Lois lezen. Vandaag laat Ajgul (@ajgul_agayeva) een dag zien waarop zij vrij is met haar man en hun tweeling jongens! 

Welkom bij de familie Agayeva (ik ben de enige met die achternaam maar zo noem ik ons wel). Mijn naam is Ajgul en samen met Matthijs hebben wij een eeneiige tweeling van 14 maanden. Matthijs komt uit Leiden en ik woon sinds mijn negende jaar in Nederland, waar ik verder op ben gegroeid in Oegstgeest. Daarvoor woonde ik in Azerbeidzjan, dat je vast wel kent van het Eurovisie Songfestival. Inmiddels wonen wij al vijf jaar samen in een knus huisje in het centrum van Leiden. Matthijs werkt normaal gesproken vijf dagen in de week op de Haagse Hogeschool en ik ben een tijdje ‘out of running’. Onze jongens gaan twee dagen in de week naar de opvang, zodat ik even aan mijzelf kan werken en hopelijk snel weer aan het werk kan. De komende vier weken is Matthijs vrij en over twee weken gaan wij voor tien dagen naar Bakkum op vakantie.

Ochtend

Om 7.00 uur hoor ik Eshgin huilen, ik wacht nog even want misschien valt hij nog in slaap. Maar nee, meneer blijft huilen. Ik heb meteen spijt dat ik de vorige nacht niet eerder naar bed ben gegaan; rond 1.00 uur sliep ik pas. Ik sta op en ga naar zijn bedje toe en zie direct dat hij zijn oogjes nog dicht heeft. “Yes”, denk ik, nog snel een speentje en hij slaapt verder. Ik kan alleen nergens zijn speentje vinden dus pak ik die van Lenn. Als een ninja probeer ik nog naar bed te sluipen en hopelijk blijven ze nog even slapen. Een half uurtje later om 7.30 hoor ik Lenn huilen. Ik open mijn ogen en zie dat hij al in zijn bedje staat en mij roept: “mamamamaamamamama”, en vervolgens blijkt dat Eshgin ook wakker is, maar nog lekker rustig in zijn bedje ligt.

Ik pak Lenn op en geef hem aan Matthijs, hij stopt namelijk niet met huilen voordat je hem oppakt. Snel loop ik naar de keuken en maak twee flesjes voor de jongens. Ze drinken alleen veel minder dan normaal de laatste tijd. Ze zijn heel erg ziek geweest en sindsdien is flesjes drinken en hun voeding eten een ramp. Hun ochtendflesje geven we altijd gezellig bij ons in bed, lekker allebei de jongens tussen ons in.

Na onze ochtend kusjes en knuffels gaan we naar de woonkamer waar we de jongens verschonen. Ik verschoon Lenn en Matthijs verschoont vervolgens Eshgin. Ik leg Lenn neer bij zijn speelgoed en loop weer naar de keuken. Daar maak ik twee boterhammen en wat fruit (banaan, bramen, frambozen en blauwe bessen) voor de jongens. In brood hebben ze nu geen trek, maar Lenn wil wel zijn fruit. Eshgin heeft nergens trek in en neemt een paar frambozen en besjes. Ik begin iets te ruiken en het is Eshgin en vijf minuten later is het Lenn die een volle luier heeft.

Matthijs en ik zitten met een kopje thee naar de jongens te kijken die heerlijk aan het spelen zijn. Rond 9.15 uur beginnen ze aanhankelijker te worden en een beetje te miepen. Dat is een teken voor ons dat ze naar bed moeten. We brengen ze dan ook naar bed voor hun ochtendslaapje, maar een half uurtje later slapen ze nog niet. Ondertussen hebben we al twee keer een speentje gegeven en één keer Lenn opgepakt om hem te troosten. Dan spring ik onder de douche, Matthijs is dan even aan het ontbijten en nadat ik klaar ben met douchen springt Matthijs er onder.

Ik kleed me aan, doe mijn haar en make-up en maak wat ontbijt voor mezelf. Maar helaas, Lenn is alweer wakker en hij is aan het huilen, dus moet ik mijn ontbijt halverwege staken. Ik krijg hem niet stil en Eshgin slaapt nog dus ik moet Lenn er wel uit halen en bij me nemen, voordat hij Eshgin wakker maakt. We gaan gezellig samen ontbijten en wachten tot Matthijs klaar is met douchen.

Middag

Rond 11.30 wordt Eshgin wakker en krijgen ze allebei nog een klein pap flesje. Na hun flesje bied ik opnieuw een broodje aan en dit keer valt het beter in de smaak. Voor 12.00 uur staan we buiten en kan onze dag dan echt beginnen. We moeten eerst even langs de Kruidvat en de bakker, daarna wandelenen we verder naar de Hortus Botanicus Leiden. Als ik alleen thuis ben dan ga ik vaak na hun ochtend slaapje naar buiten en ben ik samen met Matthijs rond 17.00 uur weer thuis.

De jongens kunnen heel goed in de buggy slapen en ik kan uren met ze wandelen. Nu Matthijs vakantie heeft vinden we het ook wel leuk om iedere dag wat met ze te gaan doen. Dat hoeven geen gekke/dure dingen te zijn, maar een dagje naar het park, de Hortus, zwemmen, een museum bezoeken of misschien naar een andere stad, als het maar als ontspanning voelt en we er alle vier lol van hebben. Eenmaal aangekomen bij de Hortus mogen de jongens even op het gras spelen. Het blijkt niet zo een goed idee want ze moeten er niks van hebben! Ik heb helaas geen kleedje bij me en ze miepen dat ze opgetild willen worden. Ok, we gaan weer verder.

Rond 15.30 uur lopen we richting de bushalte, we gaan namelijk bij de moeder van Matthijs eten. Normaal gesproken gaan we na 17.00 uur niet meer weg omdat de jongens om 19.00 uur in bed moeten liggen. Maar we gaan nu vroeg avond eten en het is wel zo gezellig! Andijvietaart staat op het menu vanavond en de jongens krijgen rode bieten met gekookte aardappels. Lenn eet in zijn eentje twee gekookte aardappels en twee bietjes op, Eshgin moet er niks van hebben. Wat hij wel heel graag wilt is andijvie met aardappeltjes en vegetarisch gehakt. Na het eten krijgen we nog een zelfgemaakte pruimentaart, mmmmmmm. Ik deel mijn stukje met de jongens, of beter gezegd, de jongens delen het met mij.

Avond

Om 19.45 uur zijn we thuis, de jongens krijgen nog een avondflesje, tanden poetsen, in de slaapzak, dikke kus van mama en papa en ze liggen in bed. Om 20.00 uur word ik opgehaald door een vriendinnetje die hoogzwanger is. Ik ga vanavond foto’s van haar en haar vriend maken op het strand. Het strand is echt mijn ‘happy place’: ik word er altijd blij van, het maakt niet uit of het zomer of winter is. Het is ook prachtig weer en het water is heerlijk warm, jammer dat ik mijn bikini niet bij me heb. Rond 22.00 uur ben ik thuis en plof ik naast Matthijs neer op de bank. Hij kijkt een filmpje en ik ga mijn volgers op Insta lastig vallen. Dit wordt weer een late avond.

 

 

    Leave a Reply