Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

kids ontwikkeling

Baby update – Filip 9 maanden oud

1 februari 2019

Filip is nu langer uit mijn buik dan dat hij erin heeft gezeten, best een gek idee. Als ik naar hem kijk kan ik me al bijna niet meer voorstellen hoe hij er uit zag als pasgeboren baby. Gelukkig heb ik de foto’s nog. Voor nu zal ik de zoetsappige flashbacks nog even uitstellen, die bewaar ik voor als hij 1 wordt! Filip zit nu in een super fijne fase, hij zit goed in zijn vel en lacht super veel (ook hardop, zo schattig)! Ook maakt hij steeds meer contact uit zichzelf, hij komt bijvoorbeeld naar me toe voor een knuffel of gaat naar Summer toe om te kijken wat zij aan het doen is.

Eten & slapen

We hebben nog redelijk hetzelfde ritme als vorige maand. Filip krijgt nu 4 à 5 flessen. ‘S ochtends als hij wakker wordt, rond 14:00, een papfles rond 18:00, en 210cc rond 22:00. Die laatste twee flessen hebben we zo aangepast in de hoop dat hij beter slaapt ’s nachts. Vaker wel dan niet wordt hij in de nacht nog wakker. Ik heb geprobeerd om die voeding af te bouwen maar ik kon het niet aanhoren hoe hij bleef krijsen. Misschien had ik moeten ‘doorzetten’ maar ik vond het moeilijk. Met Summer heb ik nooit geprobeerd iets aan de nachtvoeding te doen en uiteindelijk liet zij de nachtvoeding rond 11 maanden zelf vallen. Ik denk dat ik het bij Filip ook gewoon ga aankijken. Stiekem geniet ik ook wel van het gezellige momentje ’s nachts.. Het komt vanzelf allemaal wel goed! EN hij heeft de afgelopen weken ineens uit zichzelf een paar keer doorgeslapen! Dus ik ga er gewoon van uit dat dit vanzelf steeds vaker zal gebeuren.

In de middag probeer ik steeds vaker brood aan te bieden ipv een warme maaltijd. Ik vind het alleen een beetje spannend. Af en toe verslikt hij zich in een stukje en ik krijg het daar helemaal benauwd van. Wanneer ik een niet al te groot stukje brood in zijn wang stop gaat het bijna altijd goed en ik weet dat het met oefenen beter zal worden. Hij vind het ook super lekker dus ik moet het gewoon blijven geven!

Tijd voor een traphekje..

Ontwikkeling

Filip is zich non-stop aan het optrekken zodat hij staat, overal waar hij maar kan. Bij de eerste trede van de trap, aan de bank, aan de salontafel etc. Het enige lastige is dat hij niet zelf naar beneden kan zakken en dan enorm boos wordt. Soms hoor ik hem gillen en dan weet ik dat ik hem even moet komen helpen. Als ik hem dan vasthoud bij zijn middel durft hij wel te zakken. Hij moet dus nog even wat meer vertrouwen in zijn lichaam krijgen.

Verder is hij allerlei soorten geluiden aan het maken, het zijn nu voornamelijk medeklinkers haha. ‘Gggggg’ ‘rrrrrr’ hoor ik als ik hem verschoon of wanneer hij aan het spelen is. Zwaaien doet hij te pas en te onpas dus ik durf nog steeds niet te zeggen dat hij de connectie met afscheid nemen legt. Zodra ik het idee heb dat hij bewust zwaait wil ik gaan beginnen met gebarentaal. Bij Summer ben ik met 10 maanden begonnen met het gebaar voor ‘eten’ en ‘slapen’. Zij heeft toen lang voordat ze die woorden kon zeggen die gebaren gemaakt wanneer ze iets wilde eten of als ze moe was. Echt super handig.

Maand 1 tm 9

 

 

    Leave a Reply