Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

kids ontwikkeling

Baby update – Filip 7 maanden oud

26 november 2018

Sommige maanden verandert er heel veel en andere maanden lijkt het alsof alles hetzelfde is gebleven. Afgelopen maand was een rustige maand, en is er niet veel veranderd sinds de vorige update. We zijn wel nog lekkerder in een ritme komen te zitten en hebben we een beetje kunnen wennen aan iets meer slaap, yay!

Eten & slapen

Er wordt steeds meer een duidelijk ritme zichtbaar. Filip doet nu gemiddeld 3 dutjes op een dag. De eerste rond 09:30, de tweede rond 13:00 en de derde rond 16:00. Hoe lang hij slaapt varieert elke keer maar toch gemiddeld wel 1 tot anderhalf uur. Vervolgens gaat hij tussen 18:00 en 19:00 de nacht in en drinkt rond 21:30, 01:00 en 06:00 een fles. ‘S ochtends wordt hij rond 07:00 wakker. Flessen drinken overdag gaat nog steeds heel wisselend, gemiddeld drinkt hij overdag tussen de 60cc en 120cc. Ik houd niet echt bij hoeveel flessen hij krijgt, omdat hij toch regelmatig de helft laat staan. Borstvoeding geef ik helemaal niet meer. Nadat Filip een aantal dagen weigerde te drinken toen hij ziek was hield mijn productie ermee op. Hapjes krijgt hij 3x per dag, ’s ochtends fruit en ’s middags en ’s avonds groente. Zijn voedingsschema kan je hier lezen, deze klopt nog steeds. Ik heb de afgelopen week geprobeerd hem brood te geven maar hij vond het super vies!! Daar moeten we de komende tijd maar mee gaan oefenen!

Ontwikkeling

Toen ik vorige maand schreef dat Filip bezig was met de kruiphouding oefenen, dacht ik dat hij snel zou gaan kruipen. Toen ik Summer dat destijds zag doen kroop ze namelijk binnen een week! Filip is echter nog steeds lekker aan het oefenen. Hij duwt zichzelf omhoog naar handen en knieƫn en blijft dan een tijdje zo zitten. Soms gaat hij een beetje heen en weer wippen, en de laatste paar dagen zie ik hem ook oefenen met 1 hand loslaten. Hij kan best een stuk vooruitkomen door vooruit te schuiven op zijn buik, maar doet het niet vaak. Ik denk dat hij gewoon net zo lui is als zijn moeder ;-). Ik kan hem in ieder geval nog rustig ergens neerleggen en me omdraaien, zonder bang te zijn dat hij 10 meter verderop beland!

Train die armspieren!

Wat ik ook heel grappig vind om te zien, is dat hij een overduidelijke interesse heeft voor nieuwe voorwerpen. Als ik een bekend stuk speelgoed voor zijn neus houd kijkt hij vaak weg of pakt het aan maar laat het dan weer vallen. Wanneer ik iets aan hem geef wat hij nog niet eerder heeft gezien, worden zijn ogen helemaal groot en komen die handjes er razendsnel op af! Ik moet echt maar eens wat nieuw speelgoed gaan aanschaffen haha.

‘samen’ spelen

 

Maand 1 tm 7!

    Leave a Reply