Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

kids ontwikkeling

Baby update – Filip 4 maanden oud

6 september 2018

Zo relaxt als ie was bij de vorige update, zo onrustig was hij de afgelopen weken. Het ergste lijkt voorbij, maar deze 4e sprong in combinatie met de slaap regressie zorgden ervoor dat ik major flashbacks kreeg naar de kraamperiode. En dat betekent vooral huilen, niet alleen willen zijn en slecht slapen. Laten we hopen dat hij de komende weken weer zijn tevreden zelf wordt!

Eten & slapen

De vierde sprong (zie de Oei ik Groei app of het boek voor meer uitleg) is wat mij betreft tot nu toe veruit de heftigste. Bij Filip kwam hij als volgt tot uiting:

  • Veel meer huilen. Bijvoorbeeld bij wegleggen in de box.
  • Harder huilen ook. Ik had hem nog nooit horen krijsen, nu wel.
  • Niet meer zelf in slaap kunnen vallen. Wiegen en in slaap voeden was eerder regel dan uitzondering de afgelopen weken.
  • Hazenslaapjes doen overdag.
  • ‘S nachts elk uur wakker worden. Was ik net gewend aan iets meer nachtrust!
  • 24/7 aan de borst willen. Normaal gesproken laat hij los als hij genoeg heeft gehad, nu wil hij als een soort zuignap aan me vast blijven zitten.
  • Moeilijk te troosten. Voorheen was hij gelijk rustig als ik hem optilde, nu huilt hij gewoon verder in mijn armen.
  • ‘S avonds weer onrustig en pas rond 22:00 de nacht in ipv 20:00.

Rechtop zitten vind hij heel fijn, dan kan hij alles goed zien 🙂

Ontwikkeling

Gelukkig is het eind in zicht en zie ik de positieve kant van de sprong tevoorschijn komen. Zo kan hij ineens rollen van rug naar buik. Niet dat hij dat leuk vind, of in ieder geval niet langer dan een paar minuten. Terugrollen kan ie namelijk nog niet, daar moet ik hem weer even bij helpen.

Hij is ook wat gecontroleerder met zijn handjes geworden. Hij kan gericht grijpen naar speelgoed en dit naar zijn mond toebrengen. Zo kan hij zich best een tijdje vermaken als hij in de box ligt. Hij pakt zelf een speeltje dat binnen handbereik ligt of ik geef het aan hem. Dan gaat hij daar heel geconcentreerd naar kijken en erop kauwen en sabbelen. Heeel fijn dat ik hem niet meer de hele tijd hoef te vermaken!

Wat ook heel fijn is, is dat we het inbakeren en het gebruik van de white noise hebben kunnen afbouwen voordat hij naar de opvang ging. Eigenlijk hebben we het niet afgebouwd, met beide zijn we ‘gewoon’ gestopt. Eerst het inbakeren, omdat het wordt afgeraden vanaf het moment dat kindjes kunnen rollen. Hier had hij ongeveer 2 dagen last van, vooral ’s nachts. Van het stoppen met de white noise hebben we niet zoveel gemerkt, misschien dat hij iets sneller wakker wordt omdat hij de omgevingsgeluiden nu beter hoort.

Ik heb weer een IGTV filmpje gemaakt van hoe hij nu met 4 maanden is! Die kan je vinden op mijn Instagram.

Filip 1, 2, 3 en 4 maanden!

 

 

    Leave a Reply