Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

kids ontwikkeling

Baby update – Filip 2 maanden oud

9 augustus 2018

En toen was er alweer een maand voorbij. Best een pittige maand, met veel slapeloze nachten, huiluurtjes en wat leek op continue borstvoeding. Maar ook de maand van oneindig veel lachjes en dat maakte alles weer goed. Voor mijn gevoel zijn de laatste weken aangebroken waarin hij nog écht klein is. Op de een of andere manier vind ik ‘een baby van 3 maanden’ al niet meer zo klein klinken, terwijl ik bij 2 maanden nog zo’n “ahhh, wat mini” gevoel krijg. Nog even extra van genieten en veel foto’s maken dus!

Eten & slapen

Qua voeding is er eigenlijk weinig veranderd ten opzichte van een maand geleden. Hij krijgt borstvoeding en drinkt nog steeds gemiddeld om de 2 uur, al laat hij er nu ’s nachts soms wel eens 3 uur tussen. Dat is echt super fijn, want hoewel hij van mij echt nog niet hoeft door te slapen, breekt het slaaptekort me wel op na een paar slechte nachten. Filip gaat meestal rond 22:00 de nacht in. Vaak gaat hij in het begin van de nacht gelijk weer slapen na een voeding, maar naarmate de nacht vordert heeft hij er steeds meer moeite mee (lees: boertjes, ongemakkelijk etc.) en ben ik langer met hem bezig. Dat ene uurtje of 3 kwartier dat hij dan extra slaapt, weegt dan op tegen de tijd die ik nodig heb voor het voeden en in slaap brengen. ’s Ochtends wordt hij vaak rond 06:30/07:00 wakker en gaat dan een uurtje later alweer voor zijn eerste dutje.

Overdag slaapt hij meestal in zijn eigen kamertje of in onze kamer. Het kost soms wat tijd om hem in slaap te krijgen, ik wieg hem of ik voed hem in slaap. Zelf lukt het hem echt nog niet, maar dat is prima. Ik ben al hartstikke blij dat hij in zijn bedje kan slapen, en niet meer alleen op mij. Dat geeft weer wat vrijheid! Als hij niet boven slaapt, slaapt hij bij mij in de draagdoek. Dit is bijvoorbeeld wanneer ik naar buiten ben of als hij echt heel onrustig is. Ik ga eigenlijk zelden naar buiten met de kinderwagen, omdat hij dat helaas niet fijn lijkt te vinden.. Al moet ik zeggen dat de draagdoek best praktisch is!

Een aantal weken terug waren we begonnen met het oefenen met de fles, maar hebben het toen ook weer een aantal weken laten zitten. Afgelopen week zijn we er toch weer mee begonnen, aangezien hij in september naar de opvang gaat. Het gaat echter ineens een stuk slechter dan voorheen. Hij weigert vaak uit de fles te drinken en gaat huilen en kokhalzen. Als hij wel drinkt, gaat er hooguit 40cc in en dan wil hij niet meer. Toch heb ik gisteren na Avent en Dr Brown te hebben geprobeerd de fles van Difrax in huis gehaald en die leek hij oprecht wel fijner te vinden! Nu is het denk ik een kwestie van oefenen, dus dat gaan we ook zeker doen.

Ontwikkeling

Zoals ik al zei is Filip super veel aan het lachen naar ons, en dat vind ik zó leuk! We kunnen nu echt contact maken met hem en hij lijkt echt te genieten als we tegen hem praten. Hij lacht veel meer dan Summer op deze leeftijd, dat is heel grappig om op te merken. Zij was veel meer bezig met de omgeving en keek continue om zich heen, dat doet Filip dan weer niet. Hij staart het liefst de hele tijd naar ons :-).

Ook heeft hij zijn handjes ontdekt sinds twee weken, hij kijkt dan een hele tijd geconcentreerd naar zijn vuistje. Het zal niet lang meer duren voor hij door heeft dat die handjes van hem zijn, en ook gaat proberen er wat mee te doen, ik ben heel benieuwd. Ik heb ook gemerkt dat hij veel met zijn mond bezig is, hij steekt zijn tong uit en blaast belletjes. Dit kwam eigenlijk een beetje tegelijk met het oefenen van zijn stem, hij maakt nu soms opzettelijk geluidjes om onze aandacht te trekken of wanneer hij lacht, super schattig.

    Leave a Reply