Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

kids ontwikkeling

Baby update – Filip 11 maanden oud

28 maart 2019

De een-na-laatste baby update. Eigenlijk de laatste. Want over 4 weken wordt Filip 1 jaar en is hij geen baby meer maar een dreumes. Toen Summer 1 werd begreep ik niet waar al die emo-moms het over hadden. Het is toch leuk dat je kind groter wordt? Meer kan? Voorspelbaarder is en steeds meer contact maakt? Ja, ja, ja en ja. Maar dit keer overheerst de weemoedigheid een beetje meer. Gelukkig is het best een klein jochie, dan kan ik hem voorlopig nog wel door laten gaan als baby haha.

Eten & slapen

Er is letterlijk niks veranderd sinds de vorige update. Ik dacht dat het vaker wakker worden even een fase was maar dat duurt nu dus alweer enkele weken. Geen sprong, geen tanden, geen vieze luier. Honger? Ik heb geen idee. Ik maak een klein flesje voor hem en hij gaat weer slapen. Ik weet nog dat Summer met 11 maanden de nachtvoeding zelf liet vallen en doorsliep van 19-07. Filip komt tussen 19-07 nog twee keer. Ik verwacht niet dat Filip hetzelfde gaat doen als Summer maar ik ga er rond de 12 maanden dan wel weer een beetje meer op sturen.

Wel wordt hij nu echt steeds beter in het eten van stukjes, brood kan ik hem zonder problemen geven en van die mais chipjes vind hij ook super lekker. Stukken groente of fruit moet hij nog niets van weten. Hij is sowieso niet zo van het uitproberen van nieuwe dingen..

Ik bouwde een toren en hij probeert er een blokje op te zetten

Ontwikkeling

Hoewel hij nog steeds niet zelf op zijn billen gaat zitten, kan hij wel makkelijk rechtop zitten op zijn knieën zonder zich vast te houden. Hij zit thuis ook sinds deze week in de kinderstoel en dat gaat heel goed. Ik had verwacht dat hij erin onderuit gezakt zou gaan zitten maar dat is gelukkig niet zo.

De eenkennigheid/scheidingsangst is vooral op het kdv nu goed te merken. Hij gaat vaak huilen als ik hem achter laat en gedag zeg. Ook wil hij niet meer zomaar door iemand anders opgetild worden.

Sinds twee weken wijst Filip alles aan. Ook kan hij kan nu echt zwaaien, al doet hij het nog niet altijd. Ook leek het alsof hij het gebaar voor ‘lekker’ een aantal keer deed tijdens het eten. Ik probeer hem het gebaar voor ‘slapen’ te leren, maar dat is moeilijk want ik leg hem altijd op zijn buik in bed en dan kijkt hij niet meer naar me. Ik doe het gebaar nu dus maar vlak voordat ik hem in bed leg. Ik ben bezig met een blogje over gebarentaal bij baby’s dus die komt er snel aan!

 • Avatar
  Reply
  Cynthia
  28 maart 2019 at 08:12

  Weer een leuke update! Ben benieuwd naar de baby gebaren blogpost!

 • Avatar
  Reply
  Sheila
  28 maart 2019 at 15:16

  Zooooo leuk!
  En die foto’s van iedere maand, geweldig! Nog 1 maand en dan is hij 1 jaar!

Leave a Reply