Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

kids ontwikkeling

Baby update – Filip 10 maanden oud

4 maart 2019

Hij ziet er misschien schattig uit maar Filip heeft zich ontpopt tot een echte deugniet. De rust is voorbij. Ik ben continue bezig met hem overal vandaan halen. Ofwel omdat hij iets doet wat niet mag, of omdat hij dreigt te vallen omdat hij zich overal aan optrekt maar nog niet erg stabiel is. Het wordt tijd om het huis volledig babyproof te maken, dat scheelt een hoop heen en weer geren!

Eten & slapen

De afgelopen paar weken wordt Filip weer vaker wakker ‘s nachts, tussen 19:00 en 07:00 wordt hij 2 à 3 keer wakker. Sinds twee dagen is dat vaker 2 dan 3 keer dus er zit in ieder geval weer verbetering in. Het was wel weer even omschakelen na een tijdje maar 1 of zelfs geen een keer wakker te hoeven worden ‘s nachts! Ik ben er wel een stuk relaxter in geworden en ga er maar vanuit dat hij een groeispurt heeft. Ik val makkelijk weer in slaap en merk overdag niet echt dat ik vermoeider ben gelukkig.

Filip drinkt nu nog steeds 4 à 5 flessen per 24h. Daarnaast krijgt hij ‘s ochtends fruit, ‘s middags warme lunch, tussendoor havermoutpap en ‘s avonds brood. De volgorde hiervan wisselt nog wel eens maar op een gemiddelde dag krijgt hij deze dingen te eten. Water drinken uit een beker gaat steeds beter maar hij drinkt ook wel eens rooibos thee uit zijn fles.

Ontwikkeling

Filip maakt me nu soms echt gek. Hij is zo volhardend!! De aarde uit de plantenbakken graaien en in zijn mond stoppen vindt hij het allerleukste en hij kijkt dan echt naar mij wat mijn reactie is. Hoe boos ik ook word, hij lacht er keihard om. Ik zet hem 10x ergens anders neer, hij draait zich gelijk om en kruipt terug naar de plantenbak. AARGHHHHH. Ok dus ik heb de plantenbak nu ergens gezet waar hij er niet meer zo makkelijk bij komt en de andere plantenbak heb ik maar buiten gezet. Ik haal liever alles waar hij niet aan mag komen weg dan dat ik 100x achter hem aan moet.

Ook merk ik aan hem dat hij eenkennig begint te worden en dat hij afscheid nemen ineens wat moeilijker vindt. Zo ging hij vorige week voor het eerst huilen toen ik hem bij het kdv bracht en weg ging. Ook kan hij vreemden niet meer zo waarderen als eerst, hij bekijkt ze heel intens en er kan geen lachje vanaf. Terwijl hij eerst lachte naar iedereen die maar zijn kant op keek.

Inmiddels kan Filip zelf naar beneden zakken wanneer hij zich ergens aan heeft opgetrokken. Dit heeft echt een aantal weken geduurd. Van de week had hij zich opgetrokken aan de bank en zette hij een aantal stapjes langs de bank! Ik was zo verbaasd dat hij dit deed, hij kan namelijk nog steeds niet zitten haha!!

“Mamamama mama mammma” zegt hij. Vind ik natuurlijk erg leuk om te horen. Papapa en bababa hoor ik ook veel. Summer vind het niet eerlijk dat hij niet “Summer” zegt..

    Leave a Reply