Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

kids spelen

Filip’s wensenlijstje – 9x cadeau voor een 1e verjaardag

2 mei 2019

Filip is 1 geworden en zijn verjaardag is inmiddels achter de rug. Ik kreeg op Instagram een aantal DM’s met de vraag of ik nog cadeau tips heb voor hun kindje van dezelfde leeftijd. Een paar weken terug heb ik zelf dit lijstje samengesteld met cadeau ideetjes voor onze vrienden en familie. Natuurlijk deel ik die ook graag met jullie om inspiratie uit op te doen!

 1. Green Toys vrachtwagen
  Deze vrachtwagen is gemaakt van 100% gerecycled materiaal, hoe leuk is dat! De drie autootjes die erbij zitten zijn ook los erg leuk om mee te spelen. Wat ook tof is, is dat Filip door het spelen met deze auto’s oefent met begrippen als ‘op’, ‘af’, ‘in’, ‘naast’ etc. Je vindt hem hier.
 2. Way to Play autoweg
  De autoweg is opgebouwd uit losse stukken die je telkens op een andere manier kan neerleggen. Het prikkelt de fantasie en creativiteit! Filip is daar nu nog een beetje te klein voor maar over een paar maandjes super leuk.  Niet goedkoop, maar kan echt overal gebruikt worden; op de vloer, in bad, op het strand, in de tuin etc. De rubberen stukken was je gewoon onder de kraan weer schoon. Je kan eindeloos uitbreiden door steeds een nieuw pakket bij te kopen! Je vindt ze hier.
 3. Dantoy zandset 
  Met de zomer in het vooruitzicht vond ik een emmer-en-schep setje wel een leuke voor op zijn lijstje, en dit setje is gemaakt van bio plastic (gemaakt van suikerriet!). Ook vond ik de rustige kleuren erg mooi. Buiten spelen is onwijs leuk maar ook goed voor de ontwikkeling, door het kennis maken met allerlei verschillende structuren zoals zand en water en gras. Je vindt ze hier.
 4. Stapelbekers Chicco
  Simpele stapelbekers zijn leuk voor allerlei doeleinden; in elkaar doen, een toren maken, sorteren van groot naar klein, sorteren op kleur, iets erin doen en het weer eruit laten vallen.. Filip oefent hiermee zijn fijne motoriek en inzicht vermogen! Je vindt ze hier.
 5. Green Toys kiepwagentje
  Op de website staat dat dit autootje vanaf 2 jaar is, maar dat komt denk ik door het poppetje wat er los in zit. Deze zou ik er voor Filip nog even uithalen en bewaren. Net als de vrachtwagen is deze gemaakt van gerecycled materiaal en wat daar zo mooi aan is, is dat het een beetje dof plastic is. Dus niet van dat mega shiny plastic waar ik persoonlijk niet gek op ben. Je vindt hem hier.
 6. Grimms stapeltoren 
  Het speelgoed van Grimms mag niet ontbreken in dit lijstje. Ik vind het zulk mooi en kwalitatief speelgoed, het is super duurzaam en als je kind er niet meer mee speelt kan je het ook weer heel goed doorverkopen op Marktplaats. Met deze stapeltoren kan Filip zijn fijne motoriek oefenen door de ringen te rijgen, oefent hij zijn hand-oog coördinatie en krijgt hij inzicht in groot en klein. Je vindt hem hier.
 7. Grimms houten ballen
  Deze houten balletjes zijn zo veelzijdig. Filip kan ze ergens vanaf laten rollen, oefenen met gooien en vangen of ze gebruiken om te verzamelen in mandjes of bakjes. Later kunnen we ze gebruiken om de kleuren te benoemen. Je vindt ze hier.
 8. Eco Toys houten puzzel
  Nog een mooie puzzel die de hand-oog coördinatie bevordert en waarmee Filip zijn fijne motoriek kan oefenen. Best een moeilijke, maar daardoor ook voor langere tijd leuk. Staat ook mooi in de kinderkamer als hij niet gebruikt wordt! Je vindt hem hier.
 9. Infantino set van 6 ballen
  Wat ik leuk vind aan deze set is dat elk balletje een andere structuur heeft. De een heeft ribbels, de ander gaten en weer een ander puntjes. Heel fijn voor kleine handjes die de wereld willen ontdekken. Ook heel fijn speelgoed voor in de tuin of voor mee naar het strand. Je vindt ze hier.

Ik hoop dat je leuke ideetjes hebt opgedaan voor je eigen kindje of misschien de verjaardag van een neefje of nichtje :-). Ik zal voor Summer’s verjaardag in augustus tzt ook een cadeau idee lijstje maken!

Deze blog is niet gesponsord

  Leave a Reply