Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

kids Lijstjes

5 onmisbare items voor huiluurtjes en onrustige baby’s

10 september 2018

Iedereen met een kleine baby weet wat een huiluurtje is. Je arme kleine baby heeft last van krampjes of is helemaal overprikkeld en is niet meer te troosten. Filip was de eerste twee maanden een erg onrustige baby, wat ertoe heeft geleid dat ik alle mogelijke hulpmiddelen heb geprobeerd om hem weer relaxt te krijgen. Ik gun iedereen een ontspannen baby, dus deel ik mijn persoonlijke lifesavers met jullie!

Draagdoek

De eerste drie maanden heb ik ontzettend veel baat gehad bij een rekbare draagdoek. Sommigen zijn geen fan van de rekbare, maar ik vond hem geweldig. Er zijn weken geweest waarin hij meer in de draagdoek zat dan niet. Een draagdoek geeft heel veel geborgenheid en dat is nou precies wat zo’n kleintje vaak nodig heeft als hij zich rot voelt. In de draagdoek is het bijna weer even zoals in de buik, strak ingepakt en met jouw hartslag op gehoorafstand. Dankzij de draagdoek kon ik rustig avond eten (oppassen dat je geen hete aardappel op zn hoofd laat vallen), opruimen en zelfs naar de wc zonder een huilende baby achter te hoeven laten. Toen hij wat zwaarder begon te worden ging ik een geweven doek gebruiken.

Deze draagdoek is van Solly baby

Inbakeren

Als Filip bijna in slaap viel, schrok hij heel snel weer wakker. Zijn armen maaiden dan alle kanten op, ook in zijn gezicht. Het leek altijd net alsof hij droomde dat hij ergens vanaf viel, net als ik wel eens heb als ik bijna in slaap val. Hij had totaal geen controle over zijn lichaam en dat hield hem wakker. Door hem in te bakeren was hij een heel stuk rustiger en viel hij sneller in slaap. Toen hij heel klein was gebruikte ik een grote hydrofiele doek, daarna hadden we een SwaddleMe en toen hij iets groter was een Puckababy. In een Puckababy hebben ze meer bewegingsvrijheid met hun armen dus dat vond ik een mooie overgang.

Ingebakerd met een SwaddleMe

Gymbal

In combinatie met een draagdoek is dit een echte winner. Na een uur heen en weer wiebelen met je baby in de draagdoek kan je last krijgen van vermoeide benen en een zere rug. Op de gymbal kan je blijven wiebelen, maar ondertussen ook relaxt je serie kijken. We gebruiken de gymbal nu met 4,5 maand nog steeds bijna elke avond om Filip rustig te krijgen.

White noise

Op een ochtend was Filip mega overstuur en niks wat ik deed hielp. Arjen moest toevallig zijn haar drogen en na het aanzetten van de föhn was Filip op wonderbaarlijke wijze binnen een paar tellen stil. We keken elkaar aan, en naar de föhn. Zou het? We deden de föhn uit en Filip begon weer onbedaarlijk te krijsen. De föhn ging aan en hij was stil.

Op een gegeven moment vonden we een iets makkelijkere manier om hetzelfde effect te krijgen, namelijk white noise afspelen op een draadloze speaker. Het nummer ‘white noise rain sound’ speelden we af via Spotify op een speaker van JBL, die we letterlijk overal mee naartoe sleepten. Hij stond zelfs de hele nacht aan. Toen we met 4 maanden stopten moesten Arjen en ik zelf ook helemaal afkicken!

De constante ruis van de white noise overstemd alle omgevingsgeluiden, wat voor baby’s heel fijn is aangezien ze zelf nog niks kunnen filteren.

Co-sleeper

Ik schreef er al eerder een blog over op Mama’s op Hakken, ik ben een mega fan van de co-sleeper. Voornamelijk vanuit luie overwegingen, ik hoef namelijk mijn bed niet uit om hem te troosten of te voeden. En met een onrustige baby is dat VAAK. Ik vind het heel fijn dat wanneer ik merk dat Filip onrustig begint te worden, ik hem gelijk kan troosten voordat het erger wordt en het moeilijker zou zijn om hem weer in slaap te krijgen. Nog een tip; leg je kindje met zijn hoofdje richting jouw voeteneind, zo kan je hem er veel makkelijker uit pakken. Dus niet zoals ik het eerst deed en hoe je het op de foto ziet ;-).

Onze co-sleeper is van Bednest

Ik ben heel benieuwd naar jullie baby lifesavers, deel ze met me hieronder of op Instagram!

 • Avatar
  Reply
  Monique
  11 september 2018 at 06:07

  Dank voor je tips ! ?

  • elisemilou
   Reply
   elisemilou
   13 september 2018 at 18:59

   graag gedaan, wie weet heb je er wat aan!! 🙂

 • Avatar
  Reply
  Sanne
  13 september 2018 at 19:07

  Hier helpt altijd een doekje of knuffeltjes voor tegen zijn hoofdje te leggen, wordt hij telkens heel rustig van!

 • Avatar
  Reply
  Stephanie
  24 april 2019 at 18:45

  Die foto van Filip bij het inbakeren is niet te doen zo schattig!! Oh my! Hier hielp een strakke inbakerdoek van Pacco! Liefs

  • elisemilou
   Reply
   elisemilou
   24 april 2019 at 18:58

   Haha ja net zo’n klein rupsje!! Pacco is ook erg fijn idd, echt top als zoiets ze zoveel meer rust geeft!

Leave a Reply