Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

kids Lijstjes

4x jongensnamen die het niet zijn geworden

23 april 2019

Een tijdje terug deelde ik de meisjes namen die we in ons hoofd hadden voor als Filip een meisje zou zijn geweest. Als Summer een jongetje was geweest had ze Lucas geheten, maar deze naam vonden we nu toch niet meer zo bij ons passen. De naam Filip bedachten we tijdens onze honeymoon. Toevallig maakte Summer die vakantie een vriendje die Philip heette waardoor we nog verliefder werden op de naam. Lang hebben we dus niet hoeven nadenken toen ik eenmaal zwanger was. Toch hield ik alle opties open en had ik uiteindelijk alsnog een lijstje met jongensnamen verzameld.

Bo

Jep, deze naam staat ook op mijn meisjes lijstje. Ik vind het een super toffe unisex naam en zou hem ook voor een jongetje hebben gekozen. Iets aan deze naam is zo nonchalant en stoer, I love it.

Teun

Een lekkere oerhollandse naam. Ook vind ik Teuntje super lief klinken voor een klein jongetje. Niet een heel handige naam voor het buitenland alleen.

Mick

De jongensversie van Mikki, die op mijn meisjeslijstje staat haha. Geen twijfel over mogelijk dat ik mijn zoontje als nickname dan Mickey zou hebben genoemd.

Tijn

Mijn vader heet Martijn en het leek me wel een leuke vernoeming om mijn zoontje dan Tijn te noemen. Maar Filip was toch het leukst :-).

Arjen wilde voor een jongen graag een ‘normale’ naam, dus niet zo’n exotische naam als Summer. Dat zou met dit lijstje korte Hollandse namen sowieso wel zijn gelukt. Filip is een iets klassiekere naam dan bovenstaande maar we zijn er nog elke dag blij mee!

 • Avatar
  Reply
  Colette
  23 april 2019 at 17:49

  Leuke namen! Ben zelf ook helemaal weg van Filip / Philip. Ons eerste zoontje heet Olivier (β€œOllie”) en mocht hij ooit een broertje krijgen dan zouden we alleen nog twijfelen over de schrijfwijze. πŸ˜‰

  • elisemilou
   Reply
   elisemilou
   23 april 2019 at 18:57

   Wat leuk!! Oliver stond oorspronkelijk ook op ons lijstje maar toen kreeg een kennis een zoontje met die naam en viel hij af πŸ™‚

Leave a Reply